Šternberk – Jeseník 1 : 0

Definitivní tečku za podzimem a celým kalendářním rokem udělalo jesenické mužstvo na hřišti vedoucího týmu soutěže. Šternberk potvrdil roli favorita, Jeseník ale odehrál utkání se vztyčenou hlavou.

Již třetí sezonu je Šternberk jasným lídrem krajského přeboru pokukujícím po postupu do divize. Jenže: sezona 2019/20 – jarní část nedohrána, protože Covid. Sezona 2021/20 – ukončena už po 11. kole podzimní části, protože zase Covid. Vždy ve chvíli přerušení a poté ukončení sezony vedl Šternberk s viditelný náskokem.

Letos to není jiné a na rozdíl od předchozích let přijal FAČR opatření, že výsledky soutěže mohou být vyhlášeny už ve chvíli, kdy je odehráno alespoň 50% utkání. Pokud by se tedy jarní část z nějakého důvodu opět nedohrála, Šternberk bude vítězem a postupujícím podle konečné podzimní tabulky.

K samotnému utkání: domácí ukázali svoji kvalitu, rozhodně nás ale neválcovali a při troše štěstí jsme mohli z některé brejkové situace vytěžit více. Jediný gól utkání padl v 16. minutě, kdy Pastucha riskantně rozehrál na hranici šestnáctky, atakovaný Plhák o balon přišel a domácí Kryl přízemní střelou k tyči rozhodl zápas.

Pastucha ve druhém poločase předvedl několik skvělých zákroků a do posledních minut držel jesenické naděje. Na druhé straně neúnavně bojující Bříza pronikl do vápna a jeho ránu z úhlu gólman Kopřiva vyrazil. Bohužel našeho útočníka potkala nešťastná chvíle v 75. minutě, kdy si po pádu při jednom ze soubojů poranil ruku a pozdější rentgen potvrdil zlomené zápěstí.

Největší jesenická gólovka přišla pět minut před koncem – Planý pronikl po křídle, našel Plháka, ten se kličkou zbavil obránce, ale brankář Kopřiva byl opět připraven.

Jeseník v podzimní části prohrál pouze dvě ze sedmi venkovních utkání a na hřištích soupeřů podával lepší výkony než před vlastními diváky. Do jarní části vstoupí svěřenci trenéra Slámy ze 6. místa tabulky.

Branky: 16. Kryl

Sestava: Pastucha – Bouchal, Janíček, Cekuras, Zrník (82. Tulis) – Planý M., Bráblík, Plhák, Horák (72. Vavrač), Kysela – Bříza (75. Planý Sam.).