Zábřeh – Jeseník 3 : 2

Na malé umělce v Zábřehu odstartoval Jeseník jarní část sezony v krajském přeboru. A stejně jako v srpnovém prvním vzájemném utkání z toho bylo vítězství soupeře 3:2.

Jeseník neodehrál špatný zápas. Bohužel ale vyšel bodově naprázdno, přestože po hodině hry vedl 2:1. Kromě prohry navíc přišel o vyloučeného Furika, který v závěru dostal druhou žlutou kartu.

Začátek utkání patřil domácím, kteří se také ve 14. minutě dostali do vedení. Po nastřelené ruce nařídil rozhodčí penaltu, kterou proměnil Novák. Jesenická odpověď přišla o osm minut později, kdy se střelecky prosadil Janíček. Hosté postupně přebírali otěže zápasu a v první půli byli lepší. Ve 30. minutě Furikovu střelu neudržel brankář Toman, ale z prázdné čáry stihli domácí odkopnout. Pak měl gólovou šanci Bouchal, který těsně přestřelil.
Jeseník šel gólovému úspěchu aktivně naproti a odměna se dostavila v 61. minutě, kdy Planý rozehrál rohový kop a Minka s pomocí teče dostal hosty do vedení. V 70. minutě bylo znovu srovnáno. Po dlouhém autovém vhazování se trefil domácí Lukas. Jeseník byl blízko k další brance v 74. minutě, kdy Horák zahodil velkou šanci. Nedáš – dostaneš opět platilo, protože v 81. minutě Lukas z přímého volného kopu překvapil Pastuchu. Byl to rozhodující moment zápasu, který nakonec nedohrál Furik. V 89. minutě dostal druhou žlutou kartu za předčasné vyběhnutí proti míči při zahrávání přímého kopu.

Jeseník bude mít šanci na nápravu v sobotu v prvním domácím utkání proti Želatovicím.

Branky: 14. Novák, 23. a 81. Lukas – 23. Janíček, 62. Minka.
Sestava: Pastucha – Janíček, Cekuras, Zrník, Bouchal – Bráblík, Minka, Horák (82. Tulis), M. Planý (82. Kubánek) – Furik, Kutal.