Jeseník – Želatovice 1 : 2

Našemu mužstvu se nevydařila domácí jarní premiéra a před vlastními diváky podlehli jednomu z nejkvalitnějších týmů v soutěži. Hosté si výhrou upevnili pozici v nejlepší čtyřce a zároveň oplatili Jeseníku prohru z prvního vzájemného utkání v srpnu v Želatovicích, kde jsme zvítězili 5:2.

FOTKY Z UTKÁNÍ


Utkání nenabídlo příliš mnoho fotbalové kvality a zejména první poločas byl z obou stran vlažný. Převládala až úzkostná snaha hlavně neudělat žádnou chybu. Jeseník v prvním dějství na bránu nevystřelil, hostům se to povedlo jednou a hned z toho bylo vedení. Ve 32. minutě napřáhl zpoza šestnáctky Čtvrtníček a prudkou přízemní střelou poslal míč přesně k tyči.

Po změně stran se domácí hra zvedla, větší důraz v soubojích a aktivní pohyb přinesl přece jen trochu vzruchu před želatovickou brankou. V solidní pozici byl Kutal, z dálky to zkoušel Minka, zlepšila se i křídelní hra s nebezpečnými centry před bránu. Zaslouženého vyrovnání se Jeseník dočkal v 76. minutě, kdy Bráblíkův centr napálil z voleje Planý a parádně trefil z úhlu vzdálenější roh branky. Jeseník cítil, že by mohl utkání otočit, rozhodující úder ale zasadili hosté. V 84. minutě vystihli nepřesnou rozehrávku na půli hřišti, rychlým přechodem se dostali do vápna a nabíhající Čtvrtníček hlavou usměrnil centrovaný míč za Pastuchova záda. Svým druhým gólem zajistil Želatovicím tři body a rozesmutnil bezmála dvě stovky jesenických příznivců.

Jeseník teď čekají dva výjezdy v řadě a v Brodku u Přerova, případně o týden později v Rapotíně se pokusí získat první jarní body.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 76. Planý – 32. a 84. Čtvrtníček.

FK Jeseník: Pastucha – Bouchal, Cekuras, Zrník, Tulis – Bráblík, Janíček, Minka, Planý M. – Horák (46. Kysela, 84. Planý Sam.), Kutal.