Jeseník – Ústí 2 : 1

Před jednou z nejnižších diváckých návštěv (protože zahájení lázeňské sezony, hokejový šampionát atd.) předvedl Jeseník patrně nejlepší výkon jarní sezony.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Druhý tým tabulky Sokol Ústí přijel s kvalitním a vyzrálým kádrem plným pamětníků divizní éry tohoto klubu (2017-2019). Ale výkonem zůstal trochu za očekávání. Domácí byli lepší ve všech parametrech a kromě závěrečného náporu, kdy se soupeř marně snažil o vyrovnání, měl Jeseník zápas pod kontrolou. Rychlost, dobrý pohyb a agresivitu v napadání doplnili domácí hráči o nápadité útočné akce. Po jedné z nich padl vedoucí gól, kdy Křivohlávek, ač mohl sám z úhlu zakončovat, ještě vrátil míč na vzdálenější tyč Minkovi a gólman už neměl šanci se přesunout. Jeseník vedl brankou svého kapitána, který se konkrétně v tomto utkání připomněl jako Pan fotbalista a odehrál fantastický zápas. Druhý gól si po Bouchalově rohovém kopu dali hosté sami po nešťastné teči Žingora. Jeseník měl – na rozdíl od soupeře – další šance, tu největší spálil v závěru poločasu Furik a předcházela tomu nádherná kombinační akce, kdy čtyři domácí hráči rozebrali ústeckou obranu na součástky. Scházelo jen gólové zakončení.

Druhý poločas zahájili hosté o něco živěji. Jesenická obrana nestihla zavřít prostor, do kterého na kolmou přihrávku naběhl Zagol a sám před Pastuchou se nemýlil – 2:1. Autor jediného gólu hostů však zápas nedohrál – po srážce s Cekurasem byl střídán pro zranění hlavy. To bylo v době, kdy už se na trávníku pořádně jiskřilo a dokonce došlo k potyčce několika hráčů v přerušené hře, což nakonec rozhodčí řešil jen domluvou. V 83. už se ale vylučovalo, když Nehyba v přerušené hře nakopl Bráblíka a hosté dohrávali v deseti. Přesto si připravili závěrečný nápor díky několika standardkám. V nastaveném čase Pastucha předvedl skvělý reflexivní zákrok a zachránil tak jesenické vítězství.

Pět kol před koncem sezony zůstává Jeseník na šestém místě krajského přeboru.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 11. Minka, 39. vlastní – 49. Zagol.

Sestava: Pastucha – Horák, Cekuras, Zrník, Bouchal – Bráblík (90. Planý Sam.), Janíček, Minka, Planý M. – Furik (81. Tulis), Křivohlávek (46. Cundrla)