U-13: FK Želatovice – FK Jeseník 1:5 (0:2)

V sobotním dopoledni jsme zajížděli do Želatovic k dalšímu zápasu jarní části sezóny. Domácí, aktuálně čtvrté mužstvo tabulky, nás chtěli obrat o body a oplatit nám podzimní debakl 0:12 z Jeseníku. Ve čtvrteční předehrávce na domácím hřišti se utkali s hráči z Čechovic, kterým podlehli 1:8. Tento výsledek znamenal, že si nemůžeme dovolit zaváhání v podobě ztráty bodu.
Začátek byl z naší strany nervózní a tak trvalo delší čas, než jsme vstřelili první branku zápasu. Autorem byl aktivní Matyáš Latzel, který si naběhl do volného prostoru z levého křídla před branku domácích a tam usměrnil krásný lob Honzy Zrníka do domácí branky 0:1. Po většinu prvního poločasu jsme měli míč na svých kopačkách. Domácím jsme prakticky nic nedovolili. Do poločasu jsme přidali ještě jednu branku. Po rychlém rozehrání rohového kopu z pravé strany Matějem Zelinkou se z první krásně trefil na zadní tyč Marek Cekuras 0:2. Tímto stavem skončil první poločas.
Do toho druhého lépe vstoupili domácí, kterým se podařilo po rychlém protiútoku tři na dva snížit na 1:2. Kluci zareagovali ihned zvýšeným pohybem a aktivním napadáním jejich rozehrávky. Branku se nám nedařilo vstřelit. Velmi aktivní byl hlavně Honza Zrník, který se nemohl střelecky prosadit. Domácí podržel několika dobrými zákroky brankář. Tempo zápasu se stupňovalo a snaha našich kluků byla odměněna. Střelecké štěstí se k Honzovi vrátilo a hatrikem rozhodl, že body si odveze domů hostující mužstvo v poměru 1:5.
Hodnocení: Zápas z naší strany nervózní, snaha a bojovnost převládala nad herní dovedností. Výsledek spravedlivý. Za výkon bych vyzdvihl Matěje Sytaře, který předvádí kvalitní výkony na pravé straně obrany a lepší se zápas od zápasu.
Branky: Zrník Jan 3x, Cekuras Marek 1x, Latzel Matyáš 1x
Sestava: Látka Martin – Sytař Matěj, Cekuras Marek, Tulis Karel – Zrník Jan, Cundrla Tomáš, Latzel Matyáš – Zelinka Matěj. Střídali Bouchal Jan, Plšek Adam, Dostál Aleš.