Jeseník – Lipová 2 : 1

Parádní výsledek na úvod sezony po ještě parádnějším výkonu. Jeseník porazil ambicemi a sebevědomím „naspeedovaného“ soupeře a připsal si v premiéře nového ročníku zasloužené tři body.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Lipová solidně posílila o talentované dorostence z nedalekého ligového Prostějova a před zápasem potvrzovala: máme lepší tým než loni a chceme hrát nahoře. Jeseník ovšem v přípravě rovněž nespal a má za sebou vydařený a intenzivní tréninkový proces.

Několikahodinový liják podmáčel hřiště a pršet nepřestalo ani během utkání, které přineslo mnoho soubojů, tvrdých střetů a soupeři si rozhodně nic nedarovali. Jeseník měl slušný ´úvod a během pětadvaceti minut si připravil tři šance – ve dvou neuspěl Bříza, tu největší pak drzým průnikem vytvořil Červeňák, ale jeho posunutí na volného Furika nevyšlo. A tak se trestalo na druhé straně známým “ nedáš – dostaneš“. Skrytá přízemní střela Vyhlídala z hranice šestnáctky zapadla k tyči a hosté vedli. Ještě do přestávky pak Jeseník přežil další tutovku, při které podržel tým skvělým zákrokem Malysa.

V druhém poločase Jeseník ještě zvýšil obrátky a kýžený úspěch se dostavil. Hosté s vypětím všech sil zastavovali útoky domácích. Po jednom z nich byl faulován Červeňák na hranici pokutového území, míč si postavil Bouchal a z přímáku technickou střelou přes zeď krásně vymetl šibenici – 1:1. Prakticky ihned z rozehrávky Jeseník znovu zatlačil, získal balon, přes Furika a Krézka se k zakončení dostal Bříza a nadvakrát překonal bezmocného gólmana Holáska. Za chvíli mohl Jeseník definitivně rozhodnout, když Červeňák znovu vysunul Břízu, ale tentokrát ho Holásek vychytal. Následnou Krézkovu dorážku vykopli obránci z prázdné čáry.

A tak se místo uklidnění musel Jeseník bránit závěrečnému náporu soupeře, který si připravil standardky, pár závarů před Malysou, ale žádnou nadějnější gólovku. Jeseník přečkal lipovský tlak a může se radovat z prvních letošních bodů.

Výkon mužstva v tomto utkání byl zhmotněním tvrdé a poctivé práce v letní přípravě. Bodový zisk z domácího stadionu pojede Jeseník potvrzovat na půdu nováčka soutěže Kostelce na Hané. Hraje se tam už v pátek od 18 hodin.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 66. Bouchal, 67. Bříza – 26. Vyhlídal.

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Cekuras, Zrník, Bouchal – Červeňák(80. Bráblík Mich.), Janíček, Minka (65. Krézek), Kysela (57. Planý) – Furik, Bříza.