Kostelec n.H. – Jeseník 0:0

Remíza, se kterou jsme spokojení. S ohledem na vývoj utkání a postupně se rozpadající sestavu mužstva se nerozhodný výsledek rovná malému jesenickému vítězství.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Netradičně v pátek (přeloženo na žádost domácích) se Jeseník vypravil na první výjezd nové sezony. Krásný kostelecký areál zažil návrat místního fotbalu do krajského přeboru po 66 letech a nováček si domácí premiéru patřičně užil. Tři stovky diváků, přátelská atmosféra a dobré počasí, to vše přispělo k férovému zápasu. Hrálo se ve vysoké intenzitě, obě mužstva se vydala až na dno a utkání přineslo vysokou fotbalovou kvalitu. Chybělo jen to nejpodstatnější – branky, a to přesto, že oba týmy si připravily dostatek množství šancí Musíme přiznat, že víc jich bylo na straně domácích, ale nejblíže gólu byl Jeseník: Furik v 78. minutě poslal Bráblíkův centr prudce hlavou do břevna. Na straně domácích dělali jesenické obraně největší problémy Lužný s Preislerem, jejich průniky a individuální schopnosti byly velkou výzvou pro naši obranu. A mužem zápasu na jesenické straně byl jednoznačně gólman Malysa, který v prvním poločase fantastickými zákroky udržel čisté konto.

Už před utkáním postihla jesenickou sestavu dvojitá ztráta nejzkušenějších hráčů kádru – Minka (zranění) ani Bříza (nemoc) do Kostelce neodcestovali. Po prvním poločase odstoupil zdravotně indisponovaný Kysela. a okolo 60. minuty si o střídání prakticky současně řekli oba stopeři Zrník s Cekurasem kvůli svalovým problémům. Aby toho nebylo málo, v 69. minutě odkulhal Červeňák a se sebezapřením dochytal Malysa.

Fyzicky velmi náročný zápas mužstvo zvládlo, přestože okolnosti byly proti nám a domácí tým sršel energií i velkou touhou dostat výsledek na svou stranu. V závěru Jeseník přežil tlak domácích s několika standardkami. Poslední šanci měli v nastavení hosté, kdy Furik zatočil rohový kop a domácí gólman ho vytlačil nad břevno. 

FOTKY Z UTKÁNÍ

Sestava: Malysa – Bráblík Martin, Cekuras (63. Sytař), Zrník (63. Tulis), Bouchal – Červeňák (70. Planý Sam.), Janíček, Krézek, Kysela (46. Bráblík Michal) – Furik, Planý M.