Želatovice – Jeseník 0:1

Pokračujeme ve skvělém startu do sezony. Ve třech zápasech jediný inkasovaný gól, sedm získaných bodů a hlavně přístup celého týmu jsou výsledkem poctivé letní přípravy.

V Želatovicích byl Jeseník lepší a i když fotbal není o zásluhách, toto vítězství je spravedlivým odrazem dění na hřišti. Vlastně měli hosté vyhrát výraznějším rozdílem a naopak respektovaný domácí tým neodehrál svůj ideální zápas.

Jeseník mohl jít do vedení už ve 4. minutě, kdy se Bříza ocitl za obranou, obešel brankáře, ale míč směřující do prázdné brány těsně před čárou poskočil na drnu a odrazil se od tyče. To byla velká smůla. V 17. minutě už jsme se radovali: Planý z půlicí čáry poslal dlouhý křížný balon na sprintujícího Červeňáka, ten posunul do vápna Furikovi, který pohotově po zemi překonal brankáře Čecha. Gólová akce byla ukázkou fungujícího rychlého přechodu do útoku, se kterým měla želatovická defenzíva velké problémy. Jeseník pokračoval v aktivním přístupu – Bříza měl na noze další šanci, tísněný obráncem dokázal zakončil, ale gólman jeho pokus vyrazil.

Domácí viděli, že jejich hra nefunguje a změnili taktiku – na místo neúčinných nakopávaných balonů začali více kombinovat a hlavně si důrazným presinkem vynutili v závěru poločasu územní převahu. Červenka jednu střelu chytil, něco zblokovali obránci a do kabin se šlo za těsného jesenického vedení.

Druhý poločas nepřinesl očekávaný nápor domácích, naopak aktivnější byl znovu Jeseník. Furik měl dvě dobré střely, několikrát se k zakončení dostal Bříza, ale hlavně výborně fungující obranná činnost nepustila Želatovice do vážnější příležitosti. Až v nastaveném čase ze standardky zakončovali domácí střelec z voleje nad.

Hosté odehráli druhý poločas bez vážnějších komplikací a odvážejí si z Přerovska nesmírně cenné tři body.

Branka: 17. Furik

Sestava: Červenka – Bráblík Mar., Sytař, Zrník (61. Cekuras), Bouchal – Červeňák (72. Bráblík Mich.), Janíček, Krézek, Planý – Furik (61. Kysela), Bříza (82. Tulis).