Jeseník – Konice 2 : 1

Běží 90. minuta vyrovnaného utkání a za stavu 1:1 všechno spěje do nerozhodného konce. Ještě jeden rohový kop pro Jeseník – balon se snáší před branku, konický gólman Snášel ho vyráží k Cundrlovi. Ten z voleje napřahuje a jeho ránu tečuje před brankou do sítě Pavel Kysela. Ve správný čas na správném místě. Euforie a bezbřehé nadšení v domácím táboře, zdrcující zklamání na straně soupeře. To je fotbal!

Dohrávka 3. kola krajského přeboru přinesla vyrovnanou bitvu dvou neporažených týmů. Utkání se opakovalo z původního termínu 20. srpna, kdy bylo přerušeno a předčasně ukončeno kvůli silné průtrži mračen a podmáčeném hřišti. Hráči z Konice tak museli po deseti dnech znovu absolvovat cestu do Jeseníku a oba soupeři věděli, že kdo vyhraje vzájemný zápas, ten se po čtvrtém kole ocitne v čele krajské tabulky.

Konice sázela na několik výborných individualit, Jeseník se zase prezentoval svým obvyklým běhavým fotbalem a týmovým pojetím. Hrálo se ve vysokém tempu, ale dlouho bez výraznějších šancí. Ve 20. minutě Červeňák hlavičkoval těsně vedle a o pět minut později už šel Jeseník do vedení: Furik osvobozujícím odkopem našel Krézka, který poslal do brejku Martina Bráblík a ten svůj samostatný nájezd zakončil chladnokrevně střelou podél bezmocného gólmana. Už za minutu mohlo být vyrovnáno – sám před brankou se ocitl Jašíček, ovšem Malysa vyčaroval fantastický zákrok nohou. Za další chvilku mohl zvyšovat Bříza, ale přetažený rohový kop poslal hlavou mimo. Závěr poločasu patřil hostům, kteří zvýšili obrátky a vytvořili si převahu. V závaru Bouchal odhlavičkoval na roh, další pokusy obrana blokovala nebo byly nepřesné. Ještě jednu šanci před přestávkou měl Bříza, z úhlu ale pálil nepřesně.

Trýznivá chvilka pro domácího gólmana přišla hned v první minutě druhé půle, kdy při odkopu špatně trefil skákavý balon a konický útočník Kamený do prázdné brány vyrovnal. Jeseník ale rychle dokázal psychickou deku setřást a v otevřené partii si přece jen připravil více jasnějších příležitostí. Krézek byl na konci chytré akce a ve vyložené šanci těsně minul. V 64. se jako tank probíjel konickou obranou Bříza, ustál faul od obránce, následně také od gólmana a z úhlu v těžké pozici netrefil prázdnou bránu.

Hosté byli blízko rozhodnutí v 78. minutě, kdy po rohu hlavičkoval zapomenutý hráč těsně nad břevno. A pak přišla už dříve popsaná poslední minuta, která určila vítěze. Tři body zůstaly doma.

Branky: 24. Bráblík, 90. Kysela – 46. Kamený.

Sestava: Malysa – Bráblík Mar., Sytař, Zrník (62. Cekuras), Bouchal – Červeňák (69. Kysela), Janíček (69. Cundrla), Krézek, Planý (85. Bráblík Mich.) – Furik, Bříza.