Čechovice – Jeseník 1 : 0

Po týdnu bohužel znovu bez bodu a také bez vstřelené branky. Šancí v první části bylo dost, ale druhý poločas se herně nepovedl a tak ze hřiště vedoucích Čechovic odjíždíme s prázdnou.

Na prostějovském předměstí se musel Jeseník popasovat s bojovným, důrazným a zkušeným soupeřem i s těžkým terénem na menším hřišti. První poločas celkově vyzněl lépe pro Jeseník, který měl herně navrch, byl aktivní směrem dopředu a vytvořil si více příležitostí než domácí. Na umělecký dojem se ovšem nehraje a naopak Čechovice si na svou gólovou příležitost trpělivě počkaly.


Hosté hrozili hlavně po levé straně, kde vynikal dynamikou Kmínek a odvážnými průniky připravil spoluhráčům slibné šance: Nejprve Červeňák bez přípravy zakončoval technickou střelou mimo, poté Bříza hlavičkoval, ale nepříliš prudký pokus brankář lehce zneškodnil. Po půlhodině se zrodily velké možnosti a v těchto chvílích byl Jeseník asi nejblíže ke vstřelení branky. Bráblík z hranice pokutového území mířil těsně vedle, poté Kmínek krásnou ranou z voleje prověřil pohotovost brankáře Hradečného, který také předvedl skvělý zákrok. A s rostoucí útočnou chutí přišla pro hosty těžká facka v podobě inkasovaného gólu. Po vlastním rohovém kopu a ztratě odraženého balonu podnikli domácí rychlý protiútok, který se nepodařilo zastavit a Muzikant v pokutovém území z blízka překonal Červenku.

Byl to nakonec vítězný gól, protože Jeseník v druhé půli nedokázal navázat na slušný fotbalový výkon z prvního dějství. Naopak několikrát mohli domácí po změně stran pojistit vedení, kdy byl opět v šancích Muzikant. Hosté se nemohli směrem dopředu prosadit, nakopávané balony nefungovaly a v osobních soubojích byl soupeř lepší, tvrdší a rychlejší. Závěr si domácí zkušeně pohlídali a nepustili nás do jediné příležitosti.

Jeseník tak po druhé prohře v řadě klesl na čtvrté místo krajské tabulky a pokusí se naskočit na ztracenou vítěznou vlnu v sobotním domácím duelu s Brodkem u Přerova.

Branka: 39. Muzikant

Sestava: Červenka – Bráblík Mar., Sytař, Zrník (57. Cekuras), Bouchal – Červeňák (57. Planý), Janíček (57. Krézek, Cundrla, Kmínek (71. Bráblík Mich.) – Kysela (57. Furik), Bříza.