Jeseník – Bruntál 2 : 0

Sérii tří domácích přípravných utkání s divizními týmy z bruntálského okresu jsme zahájili soubojem s FC Slavoj Olympia Bruntál. Po výborném výkonu, zejména v prvním poločase, zvítězil Jeseník 2:0.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Vedoucí celek krajského přeboru proti předposlednímu týmu moravské divize F. Zajímavá konfrontace, byť v přípravné fázi, přilákala na jesenický stadion solidní diváckou návštěvu. Jeseník byl od začátku velmi aktivní a v prvních dvaceti minutách si připravil tři gólové šance. Bruntálu dělal potíže důrazný presink domácích a hlavně vůbec nebyli nastaveni na agresivitu a tvrdost jesenických hráčů. Vypadalo to, že Bruntál si přijel zahrát přátelák, zatímco v jesenickém kádru většina hráčů bojuje o místo v základní sestavě.

Souvislou převahu Jeseník přetavil ve vedoucí gól ve 27. minutě, kdy na Bráblíkův centr nabíhal Červeňák a bránící protihráč ve snaze o odkop trefil z voleje vlastní síť.

Druhý poločas přinesl zlepšení na bruntálské straně a také příležitosti. Tu největší zazdili hosté deset minut před koncem, kdy Cekuras z brankové čáry na poslední chvíli vykopával míč do vlastního břevna. Ani druhá půle se nehrála v rukavičkách a atmosféra měla do přáteláku daleko. Hromadnou potyčku několika hráčů řešil rozhodčí Jurčák žlutými kartami, přičemž je jasné, že v ostrém soutěžním utkání by bez váhání vylučoval.

Pojistku jesenickému vítězství dal důrazný Bouchal v 87. minutě, kdy využil zaváhání v rozehrávce bruntálského brankáře, vypíchl mu balon a uklidil ho do prázdné. V poslední minutě mohl přidal třetí branku Bříza, který se svým typickým způsobem probil do šance, obešel gólmana, ale jeho zakončení zblokoval obránce.

Jeseník ukázal, že příprava na jaro vypadá dobře, mužstvo je fyzicky skvěle nachystané a má ještě měsíc na doladění herní formy. Už za týden přijede k přípravnému utkání Jiskra Rýmařov. Hraje se v sobotu 4.3. od 11:00.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 27. vlastní, 87. Bouchal

Sestava: Kružík – Bráblík Martin, Macura (46. Cekuras), Zrník (46. Sytař), Bouchal (46. Tulis) – Bráblík Michal (46. Kmínek), Minka, Janíček, Krézek (46. Bříza), Planý Sam. – Červeňák. Chyběli: Malysa, Kysela, Planý M., Cundrla, Furik.