Mohelnice – Jeseník 1 : 2

Také ze třetího jarního výjezdu přivezl Jeseník plný bodový zisk. Tentokrát jsme to měli ale hodně nahnuté a v oslabení jsme se poslední minuty bránili těžkému náporu soupeře.

Jeseník v dosavadním průběhu letošního ročníku krajského přeboru utržil tři prohry – jednu z nich doma a právě od Mohelnice, která nás v posledních letech celkem pravidelně porážela. O to cennější je sobotní výsledek. Vedení hostů se zrodilo z nenápadných akcí: V 19. minutě Matěj Planý prokličkoval do pokutového území, kde chtěl přihrávkou najít spoluhráče a trefil ruku soupeře. Nařízenou penaltu proměnil Cundrla. Dvoubrankový náskok získal Jeseník ve 38. minutě, když po dlouhém nákopu prodloužil balon Bříza na Samuela Planého, ten přihrál do šestnáctky Michalovi Bráblíkovi, s jehož střelou si gólman Hajtmar neporadil.

První poločas nabídl vyrovnaný fotbal, Jeseník ale přesto působil o něco živějším dojmem, snažil se o rychlý přechod do útoku a hlavně, produktivita v zakončení byla takřka stoprocentní. Na druhé straně tým dvakrát podržel brankář Vajda, když vyrážel nebezpečné střely.

V jarní sezoně se Jeseníku ještě ani jednou nepodařilo po změně stran navázat na dobrý výkon z prvního poločasu. A výjimkou nebyl ani tento zápas. Už po pěti minutách domácí z penalty snížili a kontaktní gól je nabudil do další ofenzívy. Další kritický moment přišel v 68. minutě, kdy Martin Bráblík faulem přerušil slibně se rozvíjející akci soupeře a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Mohelnice si v závěrečném náporu vypracovala několik gólových šancí, které Jeseník přežil, včetně rohového kopu z poslední minuty, kdy balon proletěl malým vápnem a několik domácích nohou bylo blízko k jeho sklepnutí do sítě.

V pětiminutovém nastavení plném strkanic, protestů a žlutých karet byl ještě vyloučen domácí Kožela, který faulem na Bouchala přerušil hrozící jesenický brejk. Závěrečný hvizd sudího Perutky byl pro naše mužstvo vysvobozením a těsná výhra znamená, že do poslední třetiny sezony půjde Jeseník i nadále z prvního místa tabulky.

Příští týden nás čekají dva domácí zápasy – ve středu vložené kolo proti Litovli a v sobotu přímá bitva o čelo soutěže s Čechovicemi.

Branky: 51. Kuba (pen.) -19. Cundrla (pen.), 38. Brablík Mich.

ČK: 90. Kožela – 68. Bráblík Mar.

Sestava: Vajda – Bráblík Mar., Macura, Janíček, Bouchal – Bráblík Mich. (63. Kmínek), Cundrla, Minka (63. Krézek), Planý M. (74. Sytař) – Planý S. (74. Kysela), Bříza (90. Furik).