Jeseník – Želatovice 2:0

Zvládnutá dohrávka ve středeční zimě posunuje naše mužstvo k uklidňujícímu čtyřbodovému náskoku v čele krajské tabulky. Dvěma góly rozhodl utkání Samuel Planý.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Byl to lepší výkon než v sobotu proti Medlovu. Hlavně v prvním poločase si Jeseník připravil řadu situací, z nichž mohl a měl skórovat. V 6. minutě Janíček v gólové šanci trefil obránce na brankové čáře. Minkovu pěknou střelu z dálky vytěsnil gólman Čech na tyč. A želatovický brankář vychytal ve stoprocentní příležitosti také Kyselu. Z útočné aktivní hry se pro domácí vyklubalo přece jen těsné poločasové vedení: ve 28. minutě Macura vysunul na křídle Bráblíka, ten našel ve vápně Kyselu, který místo zakončení ještě chytře posunul Samuelovi Planému. Mladý jesenický útočník zachoval rozvahu a dloubáčkem přehodil obránce – 1:0.

Na začátku druhé půle ale Jeseník vypadl z útočné role, hosté dobrým pohybem a důrazem získávali převahu a prvních patnáct minut po přestávce patřilo jim. V největší šanci Vajda vytlačil nebezpečnou střelu na tyč, dalším želatovickým pokusům chyběla přesnost. Zčistajasna ale přišel druhý domácí protiúder. Matěj Planý utekl přes půli hřiště, přihrávkou vyzval bráchu Sama, který technickým obstřelem zvýšil na 2:0!

Zajímavé a útočné utkání přineslo i v závěru několik situací, které zaváněly gólem. Vajda se zaskvěl ve stoprocentní želatovické tutovce, na druhé straně mohl zkompletovat hattrick Planý, ale také neuspěl.

Jeseník se tak mohl radovat z důležité výhry nad nevyzpytatelným soupeřem, který svým výkonem přispěl k dobré kvalitě utkání, ale ze severu odjížděl s prázdnou.

V posledních pěti zápasech má Jeseník vše ve svých rukou, ovšem v neděli jede k těžkému duelu do Dolan.

FOTKY Z UTKÁNÍ

VIDEO: Oba góly Samuela Planého:

Branky: 28. a 63. S. Planý

Sestava: Vajda – Martin Bráblík, Cekuras, Macura, Bouchal – Michal Bráblík (46. Krézek), Janíček, Minka (78. Sytař), M.Planý (78. Kmínek) – S.Planý, Kysela (86. Červeňák).