Dolany – Jeseník 0 : 3

Obávaný výjezd na hřiště nevyzpytatelného soupeře se nakonec ukázal jako příjemné zpestření slunného nedělního dne. Jeseničtí fotbalisté zvládli utkání profesorským výkonem a čtyři kola před koncem si nadále udržují v čele soutěže čtyřbodový náskok.

Začali jsme aktivně a už v 7. minutě jsme zaslouženě vedli: Kysela z levého křídla odcentroval na hlavu Macury, který sklepl míč proti noze nabíhajícího Janíčka a ten se nemýlil. Ve 26. už to bylo o dva góly, když byl před brankou faulován Kysela a nařízenou penaltu uklidil Minka do šibenice. Závěr poločasu patřil domácím, kteří vytvořili tlak a před Vajdovu bránu létal jeden nebezpečný balon za druhým. Ve 39. minutě náš gólman skvělým zákrokem zastavil domácí šanci.

Druhý poločas přinesl opět výborný nástup Jeseníku, který byl za aktivitu odměněn třetí brankou: dlouhý nákop za obranu převzal výborným prvním dotekem Samuel Planý, sám pře brankou obešel gólmana zasunul míč do prázdné sítě. Třetí inkasovaný gól definitivně pohřbil dolanské naděje a domácí celek rezignoval na jakoukoliv snahu s výsledkem ještě něco udělat. Hosté kontrolovali zbytek zápasu a mohli přidat další trefy. Bouchal krásnou střelou z dálky pálil do břevna a střídající Dalibor Planý hlavičkoval po rohu v dobré pozici nad bránu.

Jeseník si bez problémů dokráčel za dalšími třemi body. Jelikož Kostelec vyhrál v Zábřehu 1:0 brankou z 89. minuty, zůstává náš náskok v čele tabulky nadále čtyřbodový. A v sobotu přivítáme na našem stadionu poslední Lutín.

Branky: 7. Janíček, 26. Minka (pen.), 52. Planý S.

Sestava: Vajda – Martin Bráblík, Macura, Cekuras, Bouchal – Mich.Bráblík (71. Kmínek), Janíček, Minka (71. Sytař), M.Planý – S.Planý (76. D.Planý), Kysela (46. Krézek).