Vysoké vítězství ve Vidnavě

2. kolo Poháru  OFS Jeseník

TJ Vidnava o.s. – FK Jeseník 0:8 pol (0:0)

Sestava:

Vrána – Novák, Řezníček, Nepožitek, Dlouhý – Zrník, Marcinov, Reinold, Daniel – Obšil (46´. Žiga), Keltner

Branky:

0:1     47.min. Daniel Žiga

0:2     51.min. Václav Keltner

0:3     54.min. Václav Keltner

0:4     62.min. Vladimír Novák

0:5     69.min. Vladimír Novák

0:6     73.min. Václav Keltner   

0:7     78.min. Jan Daniel

0:8     84.min. Jiří Nepožitek

          V semifinálovém utkání zajíždělo mužstvo FKJ na hřiště TJ Vidnava. V novém soutěžním ročníků se obě mužstva zatím výsledkově i herně trápí, domácí však o malinko více. Od úvodních minut se hrálo podle not mužstva FKJ, které do utkání opět poslalo několik nadějných dorostenců, kdy na souhře mužstva to bylo v úvodu utkání znát. I když si hosté vytvořili několik brankových příležitosti, tak se gólově nemohli prosadit. Největší příležitost spálil v prvním poločase Adam Obšil, který z malého vápna trefil brankaře.

Druhý poločas už byl v jednoznačné režii hostů, ti dokázali domácí mužstvo přimáčknout na vlastní polovinu a začali své brankové příležitosti postupně proměňovat. Vítězství mohlo být daleko vyšší, neboť spousta šancí ještě zůstala nevyužita. Hosté si dovolili ve druhém poločase ještě luxus v podobě neproměnění dvou pokutových kopů, kdy Nepožitek s Keltnerem nechali vyniknout domácího brankaře. Domácí mužstvo si za celý zápas vypracovalo v každém poločase jednu příležitost, kdy však hosty podržel jejích brankař. S narůstajícím skórem počáteční elán domácího mužstva vyprchal a soustředili se na kritiku rozhodčích.

Vítězství hostů bylo zcela zasloužené. Jenom se jako favorit tohoto utkání zbytečně v prvním poločase střelecky trápil. Domácí mužstvo se až do prvních inkasovaných branek snažilo s hosty držet krok, ale na běhavé mladíky ve druhém poločase už nestačili a vysoko prohráli.