Startují mládežnické soutěže

Po A-mužstvu mužů, které vstoupilo do jarní části divize před týdnem domácí prohrou s Vratimovem, se na startovní čáru druhého poločasu sezony postaví i naše mládežnické týmy.

Dorostenci měli zahájit jarní část krajského přeboru také před týdnem v Dubu nad Moravou. Na žádost soupeře je ale utkání přeloženo na 8. května a tak si náš dorost odbude jarní premiéru na domácím stadionu v sobotu 16. března od 10 hodin proti Zábřehu. Ten vstoupil úspěšně do druhé poloviny soutěže, když před týdnem remízoval v Olomouci na Nových Sadech 2:2 a následně zvládl penaltový rozstřel. Mezi aktuálně čtvrtým Jeseníkem a sedmým Zábřehem je nyní pouze dvoubodový rozdíl.

Odstartuje také SpsM liga, skupina SEVER – nejvyšší žákovská soutěž v kategorii žáků U13 a U12. Po podzimu se šestnáctičlenná liga rozdělila na top týmy, které budou hrát o 1. – 8. místo a slabší polovinu o 9. až 16. místo. Jeseník podle očekávání skončil ve výkonnostně horší skupině, kde se systémem doma – venku poměří s dalšími sedmi týmy. Program otevře nedělní dvojutkání v Uničově.

Jarní část sezony měly rozehrát také týmy starších žáků U15 a U14, a to v neděli v Hranicích. Vzhledem k vysoké marodce, zejména v mužstvu U15 jsme požádali Hranice o odložení, čemuž soupeř vyhověl a náhradní termín cesty do Hranic je stanoven na středu 27.3.

Připomeňme, že v neděli sehrají druhé jarní utkání také naši muži v divizi, a to na hřišti posledního Bruntálu, který však nečekaně vyhrál před týdnem ve Vítkovicích. Hraje se na bruntálském stadionu od 15 hodin, odjezd autobusu (i pro fanoušky) je ve 12:30.