Bruntál – Jeseník 2:2

V neděli odpoledne sehrálo naše mužstvo druhé jarní utkání, poprvé na hřišti soupeře. Dvakrát jsme prohrávali, oba góly jsme dostali po špatném bránění při standardních situacích a fotbalově jsme bruntálské publikum nijak neuchvátili. O to cennější je remíza, zvlášť když jsme ji ubojovali na poslední chvíli.

V prvním jarním utkání s Vratimovem jsme v úplném závěru inkasovaným gólem přišli o remízový bod, tentokrát jsme naopak bod na sklonku zápasu získali, a to chytrou hlavičkou Marka Cekurase z 88. minuty.

Do Bruntálu neodcestoval David Macura, který v týdnu utrpěl zranění na tréninku a v základní sestavě ho nahradil Matěj Sytař. Do hry už byli připraveni doléčení Fredy Červeňák a Pavel Kysela a po karetním trestu Dan Krézek. Právě zvýšená kvalita lavičky přišla vhod po herně nepovedeném prvním poločase, když ještě před pauzou neváhal trenér Valenta hrábnout do sestavy dvojím střídáním.

Bruntál byl od začátku aktivní, dravější a svou převahu korunoval vedoucí brankou ve 12. minutě, kdy se v závaru po standardce prosadil pohotovou střelou Rončák. Jeseníku se nedařilo dostat do správného tempa a za celou první půli jsme soupeřova brankáře neprověřili.

Nástup do druhého poločasu vypadal nadějně a dvacet minut po přestávce patřilo nám. Po rohovém kopu a zaváhání gólmana dotlačil míč do sítě Sytař. V této fázi jsme mohli zápas zlomit, byli jsme lepší, ale Bruntálu znovu pomohla dobře zahraná standardka, kdy se po přímém kopu míč odrazil od tyče přesně pod nohy nikým nehlídaného Rončáka a ten svým druhým gólem vrátil domácím vedení.

Utkání přineslo sice čtyři branky, ale žádný ofenzivní festival to nebyl. Domácí bránili těsný náskok a my jsme se jen těžkopádně dostávali k zakončení, o vyložených šancích se hovořit nedá vůbec. Záchrana přišla až po Bouchalově centru z 88. minuty, který přistál přesně na hlavu Cekurase, a ten krásným lobem poslal míč do sítě. Tak jako na podzim s Havířovem či v Břidličné zachraňoval náš stoper úspěšným zakončením cennou remízu!

Máme první jarní bod a čeká nás série dvou domácích utkání. Už tuto sobotu v 15 hodin přivítáme Vítkovice.

VIDEO – Gólové momenty z utkání:

Branky: 12. a 66. Rončák – 55. Sytař, 88. Cekuras

Sestava: Vajda – Mar.Bráblík, Cekuras, Sytař, Bouchal – Vaněk, Pechoušek, Zelinka (73. Kysela), Grulich, Planý (40. Červeňák) – Mich.Bráblík (40. Krézek).