Jeseník – Vratimov 1 : 2

Vstup do jarní sezony nám nevyšel. Zraněními oslabený tým ve vyrovnaném nováčkovském souboji prohrál gólem z brejků v předposlední minutě.

Cundrla, Červeňák, Furik, Janíček, Krézek, Kysela, Minka, Zrník. Výčet absencí před prvním jarním utkáním nebral konce a tak mezi náhradníky vytáhl trenér Valenta dorostence Kubánka s Říhou. Možná právě menší kvalita lavičky byla tím rozhodujícím faktorem, když vratimovský trenér Marek Lišaník měl v 68. minutě na hřišti již tři čerstvé hráče.

Našemu týmu nelze nic vyčítat. Odehráli jsme vyrovnaný zápas, který byl otevřený do poslední chvíle. Fotbalově nevýrazný první poločas ozdobily až v závěru dva pěkné gólové momenty, když nejprve hosté otevřeli skóre po dlouhém autovém vhazování a pohotové střele Šeby. Do minuty ale bylo srovnáno, když Pechoušek vysunul Michala Bráblíka a ten svůj samostatný nájezd zakončil přesně – 1:1.

V druhé půli hosté zvýšili aktivitu, na což ale Jeseník dobře zareagoval a na obou stranách se zrodilo několik nebezpečných situací. My jsme byli blízkou gólu, když se Michal Bráblík na zadní tyči marně natahoval po stříleném centru a chyběly centimetry. Ve velké šanci se ocitl Planý, kterého vychytal včasným vyběhnutím brankář Střalka.

Když už se zdálo, že utkání dospěje do spravedlivé dělby bodů, udeřil Vratimov z rychlého protiútoku. Po našem neúspěšném rohovém kopu soupeř bleskově rozehrál, střídající Chlopek našel před brankou sprintujícího Šebu, který svým druhým gólem v utkání rozhodl o vratimovském vítězství.

Zklamání z výsledku v jesenickém táboře již nyní vystřídalo odhodlání bodovat za týden v Bruntále. Jedeme dál!

Branky: 41. Mich. Bráblík – 40. a 89. Šeba

Sestava: Vajda – Bráblík Martin, Cekuras, Macura, Bouchal – Vaněk, Pechoušek, Grulich (90. Sytař), Zelinka (90. Říha), Planý – Bráblík Michal (83. Tulis).

VIDEO – Gólové momenty z utkání: