Startuje jarní sezona

Co se nestihlo natrénovat doteď, bude se už těžko dohánět. Šestnáct účastníků divizní skupiny F stojí na prahu jarní části sezony, ve které se bude rozhodovat o tom, kdo získá právo postupu do 3. ligy a kdo dostane padáka směr krajský přebor. Mezi ty, kteří se především budou snažit vyhnout nemilosrdnému sestupu, se řadí i FK WAREX Jeseník.

Po podzimu jedenáctý celek divizní tabulky nezažil v dlouhé zimní pauze žádné zásadní zemětřesení v kádru. Na rozdíl od většiny našich soupeřů jsme prakticky neposilovali a jedinými novými tvářemi je kompletně proměněný realizační tým. Po pěti letech dobrovolně opustil jesenickou lavičku Libor Sláma. Své rozhodnutí oznámil vedení klubu již začátkem září, mužstvu a následně veřejnosti pak těsně před koncem podzimní sezony. V ní vybojoval Jeseník sedmnáct bodů za čtyři vítězství a pět remíz, což dává solidní základ pro jarní záchranářské boje.

Novým trenérem se stal Svatoslav Valenta ze Zábřehu a jeho asistentem Petr Matulka. Zimní přípravu zahájil Jeseník individuálními běžeckými testy v druhém lednovém týdnu. Poté najel na tréninkovou zátěž 4x týdně a sehrál celkem 5 přípravných utkání. V nich jsme zaznamenali 4 vítězství a 1 porážku. Tu utrpěl Jeseník hned v prvním přípravném duelu v Letohradě 2:4. Poté jsme porazili doma Bernartice 2:1, stejným poměrem jsme překvapivě vyhráli v Šumperku, poté přišlo domácí vítězství nad Rapotínem 2:0 a stejným výsledkem skončilo před týdnem poslední zimní přátelské utkání v Jakubčovicích. Tam se také poprvé hrálo na přírodní trávě.

Jeseník během zimní pauzy nezaznamenal žádný odchod z kádru a do týmu se po půlroční pauze vracejí zkušení David Macura a Jan Minka. Bohužel se některým hráčům nevyhnuly zdravotní problémy a na začátku sezony evidují trenéři několik ztrát kvůli zraněním.

Jarní sezona bude dlouhá. Čeká nás patnáct utkání, osm doma a sedm na hřištích soupeřů. Už tuto sobotu začínáme domácím duelem proti Vratimovu (9. března od 14:30).

HRÁČSKÝ KÁDR PRO JARNÍ SEZONU:

Brankáři: Jiří Červenka, Dominik Kružík, Jan Vajda

Obránci: Jan Bouchal, Martin Bráblík, Marek Cekuras, Martin Janíček, David Macura, Matěj Sytař, Karel Tulis, Jan Zrník.

Záložníci: Tomáš Cundrla, Jakub Grulich, Daniel Krézek, Jan Minka, Jan Pechoušek, Matěj Planý, Jakub Vaněk, Matěj Zelinka.

Útočníci: Michal Bráblík, Alfréd Červeňák, Martin Furik, Pavel Kysela.

VIDEO – 3+1 otázka se Svaťou Valentou:

VIDEO: Ohlédnutí za zimní přípravou