V sobotu Troubelice

V sobotu se definitivně zatáhne opona za podzimní fotbalovou sezonou. Naše mužstvo přivítá na domácím hřišti Sokol Troubelice a všichni věříme, že se s kalendářním rokem rozloučíme vítězstvím.

Jeseník si v čele I.A třídy nadále udržuje uklidňující osmibodový náskok, poslední dvě vystoupení na hřištích soupeřů ale nedopadla úplně podle představ. Po prohrách v Bělkovicích a Rapotíně potřebuje tým posílit vnitřní klid a udržet dobrou výchozí pozici před jarní částí. A cesta k tomuto cíli vede jedině přes sobotní výhru nad nevyzpytatelným soupeřem.

Troubelicím se sice v této podzimní sezoně nedaří, ale jak jsme již vzpomínali před prvním vzájemným utkáním v srpnu, jedná se o nejméně oblíbeného soupeře. Z posledních dvou výjezdů do Jeseníku (shodou náhod to bylo také pokaždé na konci podzimu) si Troubelice odvezly plný počet bodů a nastřílely nám vždy po čtyřech gólech (podzim 2012: Jeseník – Troubelice 1:4, podzim 2013: Jeseník – Troubelice 2:4).

Naštěstí pochybný troubelický komplex ukončilo naše mužstvo v druhém kole této sezony, když na hřišti soupeře zvítězilo 4:1 (naše branky Plhák 2, Mlynář, Kysela).

Jeseník se v utkání proti předposlednímu celku tabulky musí obejít bez stopera Keltnera, který v Rapotíně dostal červenou kartu a olomoucká disciplinárka mu udělila jednozápasovou stopku. Zranění zřejmě nepustí do hry ani Davida Macuru, a tak si obranářskou robotu vedle Kuby Karakasidise zřejmě znovu užije Adam Bříza.

Předehrávka druhého jarního kola FK JESENÍK – TJ SOKOL TROUBELICE se hraje na jesenickém stadionu v sobotu 15.11. od 13 hodin.