Poslední příprava nerozhodně

FK JESENÍK – JISKRA RAPOTÍN 2 : 2 (0:2)

Závěrečné utkání přípravného období skončilo remízou. Jesenické mužstvo tak ve třetím vzájemném utkání proti Rapotínu v této sezoně zkompletovalo bilanci: výhra – porážka – remíza.

Hostům se do Jeseníku v nedělním odpoledni příliš nechtělo, alespoň z náznaků a vyjádření rapotínských hráčů před zápasem. V hlavách je možná ještě strašil jedenáctibrankový výprask z loňského srpna, kterým Jeseník otevřel svoji skvělou podzimní sezonu. Jenže od té doby rozhodčí už mockrát pískli do píšťalek a v rapotínském týmu se mnohé změnilo. Především Jeseníku v listopadu oplatil porážku a v domácí odvetě vyhrál 2:1.

Také přípravný duel na jesenické „umělce“ měl trochu neočekávaný průběh. Domácí se sice snažili o aktivní pojetí hry s cílem naplnit roli papírového favorita, jenže hosté se nezalekli a v první půli byli více než vyrovnaným soupeřem. Navíc dvakrát dokonale vyšachovali jesenickou defenzivu a v rozmezí deseti minut vstřelili dva góly. A to nemuselo zůstat jen u nich. Na druhé straně spálil největší tutovku Plhák, v závěru poločasu ho napodobil Woitek a také další hráči se dostali několikrát k nebezpečnému zakončení, bohužel bez úspěchu.

Druhý poločas se hrál znovu převážně na polovině Rapotínu a v 50.minutě po faulu na Plháka snížil z penalty Mlynář. Jeseník pak dlouhé minuty marně dobýval rapotínskou branku a hostující gólman se překonával. Zároveň hosté několikrát zahrozili z brejků a mohli pojistit vedení – zvlášť v 85.minutě, kdy balon skončil na břevnu Vránovy branky. Jeseník v závěru tlačil, bojoval a hráči do poslední chvíle věřili, že dají kýžený gól. A povedlo se: pošťácká spolupráce P.Glac – Keltner znamenala vyrovnání v poslední minutě, když prvně jmenovaný přesným centrem našel Keltnerovu hlavu a uzavřel výsledek na 2:2.

FOTOGALERIE ZDE

Sestava: Vrána – Novák (46. Daniel), Karakasidis, Macura, T.Glac (46. P.Glac) – Nepožitek (46. Keltner), Hanzlík (46. Mlynář), Minka (80. Hanzlík), Plhák – Kysela (70. Bříza), Woitek.