Ohlédnutí za víkendem

Výsledková bilance uplynulého víkendu nedopadla pro FK Jeseník tak dobře, jako předchozí kola. Pozitivem je ale pokračující dobrá série mužů a také premiérové vítězství mladších dorostenců.

MUŽI

Už sedm kol odehrálo naše mužstvo v krajském přeboru bez porážky. Tříbodový zisk z Hněvotína a poprvé v sezoně také udržení čistého konta udržely náš tým na třetím místě průběžné krajské tabulky. Výhru z venku bude chtít mužstvo trenéra Ševčíka potvrdit v sobotním domácím duelu se Zábřehem.

DOROST

Několikahodinové pondělní jednání výkonného výboru se v převážné míře zabývalo neutěšenou situací v dorostenecké kategorii. A není divu, když po pěti divizních kolech má starší dorost na svém kontě pět porážek a skóre 2:14. Horší než výsledky je skutečnost, že mužstvu U-19 stále musejí doplňovat hráči mladší kategorie. Hlavním úkolem především pro trenéry bude vytipování a oslovení vhodných hráčů pro posílení současného kádru.
Mladší dorostenci na domácím hřišti proti Novému Jičínu zabrali a dočkali se cenného vítězství 4:2. První výsledkový úspěch je povzbuzením týmu U-17 do dalších divizních bojů.

ŽÁCI

Dosti podobná situace jako ve starším dorostu je i v kategorii starších žáků, kteří v prvních čtyřech kolech sice zaznamenali čtyři výhry, ale ve středu minulého týdne poprvé prohráli v Želatovicích (0:2) a v neděli utrpěli potupný debakl ve Slavoníně 3:10! I s doplněním kádru hráči z mladších žáků může tento tým bojovat v horních patrech krajské tabulky, tak zde je ale nezbytné urychlené posílení soupisky o nové hráče.
Mladší žáci U-13 v Želatovicích zvítězili 2:1, nedělní utkání ve Slavoníně skončilo remízou 2:2, která znamená první bodovou ztrátu Jeseníku v této sezoně. V tomto utkání chyběly trenéru Salvovi tři opory, které na střídavý start hrají za Šumperk a při kolizi termínu daly přednost ligovému utkání proti Karviné.

STARŠÍ PŘÍPRAVKA

Jeseník A (kategorie U-11) v okresním přeboru starších přípravek vytvořil střelecký rekord při domácí výhře nad Javorníkem 31:0. Jeseník B (kategorie U-10) ve stejné soutěži také vyhrál, a to po dramatickém boji v České Vsi 3:2. Oba naše týmy jsou po třech kolech bez bodové ztráty a tento čtvrtek je čeká vzájemný souboj na jesenickém stadionu.