OLOMOUC B – JESENÍK 0 : 1

Na hlavním stadionu 1.HFK Olomouc začala jarní jesenická fotbalová epopej. Nová posila týmu Petr Navrátil využil na začátku druhého poločasu nabídnuté příležitosti a jediným gólem rozhodl utkání.

FOTOGALERIE

Čtyři zranění hráči, jeden distancovaný a jeden „nezvěstný“ nám ukázali, jak je pojem „dostatečně široký kádr“ relativní. Trenér Petr Ševčík měl na střídání dva hráče s čerstvě doléčenými zraněními a náhradního gólmana Vránu, kterého na poslední minutu nastavení využil jako taktické střídání do útoku.

Zápas otevřela už v první minutě stoprocentní šance domácích, v níž se ocitl dorostenec Marco Boscato. Ve vyložené pozici sám před brankou naštěstí těsně minul levou Pastuchovu tyč. Následná územní a herní převaha domácího týmu už jim další podobné možnosti nepřinesla. Naopak zpočátku zakřiknutý Jeseník si po dvacetiminutovém rozkoukávání začal dovolovat a připravil si dvě velké příležitosti. Nejprve Plhákův centr poslal hlavou mezi tyče Bříza a již překonaného gólmana zastoupil v prázdné brance obránce, který míč vyhlavičkoval. V ještě výhodnější pozici se ocitl ve 35.minutě Mlynář, jeho hlavičku z malého vápna ale brankář chytil.

Druhý poločas začal opět náporem domácích ale po dvou minutách udeřil Jeseník: osvobozující odkop Karakasidise prodloužil hlavou na půlicí čáře Bříza a sprintující Navrátil se rázem řítil sám na branku. V pokutovém území zachoval chladnou hlavu, ignoroval obránce dýchající mu na záda a technicky ke vzdálenější tyči obhodil vybíhajícího brankáře Kopřivu.

Jeseník pak hrál účelný fotbal se zavřenou obranou a domácí tým si těžce hledal cesty k zakončení. Propagační pokusy z dálky létaly vysoko nad. A v 65.minutě se Navrátil dostal znovu do gólové šance, v šestnáctce si kličkou položil gólmana a z úhlu poslal míč do prázdné branky. Jenže tentokrát se do cesty postavil dobíhající obránce a na poslední chvíli vykopl z opuštěné čáry.

Zbytek zápasu přinesl už jen křečovitou a bezzubou snahu domácích něco s výsledkem udělat. Jeseník si těsnou výhru bez problémů pohlídal a i když herně rozhodně neoslnil, tříbodový zisk na úvod jara, na těžkém terénu a proti běhavému a aktivnímu soupeři je nesmírně cenný.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Karakasidis, Macura, Vavrač – Nepožitek, Mlynář, Hanzlík, Plhák (68. Kysela) – Bříza (81. Keltner), Navrátil (90. Vrána) . Žluté karty: Bříza. Branky: 48. Navrátil. Diváci: 86.