Muž zápasu: David Macura

Na podzim patřil k nejvýraznějším osobnostem jesenického mužstva a úvodní dvě jarní utkání nenasvědčují, že by to v následujícím období mělo být jinak. Přirozený lídr mužstva a dirigent obrany, která v prvních dvou zápasech jara neinkasovala, je za výkon proti Chválkovicím po zásluze zvolen Mužem zápasu: David Macura.

Co říkáš na sobotní zápas?

Utkání se mi líbilo, bylo to jednoznačné a zasloužené vítězství. Soupeř nic nepředvedl a na to, že jsou účastníkem krajského přeboru, nás příliš neprověřili.

Dá se podle prvních dvou utkání jara posoudit jesenická forma, například v porovnání s tou podzimní?

Ještě je brzy na taková hodnocení. Hráli jsme jedno těžké utkání na HFK a jedno snadnější doma a uvidíme, jak to půjde dál. Už teď v Kralicích nás čeká velmi těžký zápas.

Přesto, hra vaší obranné řady zatím vypadá dobře a kromě první minuty na HFK jste soupeřům nedovolili jedinou gólovou šanci…

Obranná čtyřka, tak jak v ní teď nastupujeme, spolu hraje dlouho a jsme sehraní. Odkopali jsme spolu celý podzim a předtím i I.A třídu. Daří se i brankářům, takže to zatím pro nás vypadá dobře.

Sleduje mužstvo vývoj v soutěži, kdy po dvou jarních kolech někteří pronásledovatelé už nabrali další bodovou ztrátu a pouze náskok na druhé Ústí zůstává stejný?

Kluci to poctivě sledují, já se přiznám, že to tolik neprožívám, ale je dobře, že jsme oba zápasy vyhráli a ostatní, kromě Ústí, už ztratili body. O Ústí víme už dlouho, že to bude náš hlavní soupeř ve hře o prvenství.

Kdo byl z tvého pohledu proti Chválkovicím jesenickým Mužem zápasu?

Líbí se mi Petr Navrátil. Tři góly ve dvou zápasech, to hovoří za vše a takový útočník se nám hodí. Líbil se mi také Adam Bříza, který pro Petra vybojoval spoustu balonů. Celkově ale hrají všichni solidně a snad nám to vydrží.