Muž zápasu: Jan Pastucha

Jeseník v neděli přivezl důležité tři body z Kojetína. Neproměněná penalta, vyloučený domácí brankář, emoce a rozčarování na domácí lavičce i v hledišti, a nakonec zasloužené jesenické vítězství 3:0 po výkonu, který měl ovšem k ideálu daleko. Podruhé v řadě a počtvrté v jarní sezoně udržel čisté konto brankář Jan Pastucha, který i v Kojetíně zachránil dvě nebezpečné situace. Náš Muž zápasu.

Honzo, jak hodnotíš utkání v Kojetíně?

Celý zápas i náš výkon jednoznačně ovlivnila ta první minuta, kdy byl vyloučený jejich gólman a nedali jsme penaltu. Do branky šel hráč z pole a já si myslím, že v hlavách našich hráčů se to přepnulo tak, že teď už to půjde samo. Soupeře to vyloučení naopak stmelilo, takže to co mělo být naší výhodou, se trochu otočilo proti nám. Naštěstí jsme dali do poločasu gól. Ale nevím, co by se dělo, kdyby oni vyrovnali, protože šance na to měli.

Trenér vyzdvihl tvé dva zákroky. O jaké šlo situace?

I když jsme měli převahu, tak na rohy jsme do poločasu prohrávali 6:3 a právě po jednom z rohu hlavičkoval z malého vápna hráč, který nás všechny výškově převyšoval. To jsem vyrážel reflexivně nohou na čáře. V druhém poločase tam letěl balon přes celé vápno, vzadu zakončoval volný hráč a musel jsem se rychle přesunovat, abych to chytil.

Během jarní sezony zaznamenáváme názory, že Jeseník nehraje tak dobře jako na podzim a že mužstvo je jakoby zabrzděné. Máš stejný pocit?

Ten pocit mám ze zápasů venku. Doma se mi to docela líbí. Jednak nás postihla zranění některých klíčových hráčů, a taky vidíme, že se netrénuje tolik, jako v létě, protože kluci, kteří jsou na školách, chodí trénovat jen v pátek. Obojí má velký vliv na naše výkony.

Kdo by měl být z tvého pohledu Mužem zápasu v Kojetíně?

Venca Keltner. Už minulé kolo se mi líbil. Vyhraje obrovské množství soubojů, v tom je neskutečný. V obraně hraje spolehlivě.