Rozhovor s předsedou

(vyšlo v Jesenickém týdeníku)

V neděli 29. května 2016 se definitivně stvrdilo jesenické prvenství ve fotbalovém krajském přeboru. Historický úspěch FK Jeseník okomentoval předseda klubu Tomáš Bříza.

Využije Jeseník práva postupu do moravskoslezské divize?
Samozřejmě, že ano. Nedovedu si představit, že bychom odmítli něco, o čem mluvily a usilovaly generace před námi. A že bychom teď měli říct hráčům, díky za skvělou sezonu, ale na divizi bohužel nejsou peníze. To bychom se znemožnili před celým městem i sami před sebou.

A jsou na divizi peníze?
Hrubý propočet zvýšení nákladů máme. Pochopitelně divize je finančně o něčem jiném, více peněz na cestování, větší honoráře rozhodčím, zvýšené nároky na zabezpečení domácích zápasů. Pevně věřím, že se nám podaří dohodnout s našimi klíčovými partnery a že nás v tom nenechají. Zároveň si slibujeme s postupem do divize větší zájem o jesenický fotbal mezi potenciálními sponzory. Teď nás čeká řada vyjednávání.

Zůstane kádr beze změn?
Kromě Petra Navrátila jsou všichni hráči kmenovými členy FK Jeseník a na tom chceme stavět. Jeseník nemůže jít – a ani nechce jít – cestou drahých nákupů hráčů bez vztahu k regionu nebo ke klubu. Trenér počítá se všemi současnými hráči a doufáme, že se nám uzdraví hlavně Honza Minka, který celé jaro nehrál. To je hráč divizních kvalit, kterého budeme hodně potřebovat.

Jak budou vypadat oslavy postupu?
My postupujeme už druhou sezonu v řadě, takže loni jsme si to už zkusili. Oslavy necháváme hlavně v režii hráčů, ti to určitě oslaví velkolepě. Každopádně už teď můžu prozradit, že na posledním domácím zápase sezony 11. června bude připraveno několik atrakcí pro děti, například nafukovací skákací skluzavky. A hráči se rozhodli z vlastních peněž koupit divákům čtyři sudy piva, takže každý, kdo si koupí lístek, má od mužstva pivo zdarma. Na závěr nám hasiči pustí „divizní pěnu“, nejen pro děti. Ale samozřejmě hlavním bodem programu bude náš výborný fotbal proti Litovli. Určitě přijďte.