V sobotu do Dolního Benešova

Čtvrté kolo divize zavádí naše mužstvo podruhé na Opavsko, do malebného čtyřtisícového městečka Dolní Benešov. Jeseník, nabuzený šesti góly do šumperské sítě, jede bojovat o další divizní body.

O nás

Nálada v mužstvu je velmi dobrá, hráče výborně nabudilo vysoké vítězství nad Šumperkem. „Pomohlo nám to zvednout sebevědomí a určitě pojedeme do Dolního Benešova dobře nabuzení. Budeme chtít bodovat, s remízou budu spokojený. Na druhou stranu nesmíme lítat v oblacích z jednoho vydařeného utkání,“ nabádá k opatrnosti trenér Petr Ševčík. V Dolním Benešově čeká těžké a tvrdé utkání. „Tihle soupeři z ostravské hladiny jsou pro nás velmi nepříjemní, divocí fotbalisté a získaný bod budu považovat za úspěch.“
Na trénincích tento týden měl kouč téměř kompletní kádr – scházel pouze David Macura kvůli pracovním povinnostem. Potěšitelné je, že v plném tréninku byli také oba brankáři. Právě jednička mezi tyčemi Jan Pastucha odchytá zápas v Dolním Benešově a poté se na dvě utkání dostane do hry dvojka Michal Vrána, neboť jeho zkušenější kolega bude služebně mimo Jeseník.
Trenér Ševčík musí do soboty vyřešit náhradu na levý kraj obrany, kde bude scházet Jan Vavrač. Ten dostal stopku na jedno soutěžní utkání za vyloučení v utkání se Šumperkem. „Možností je několik, ale rozhodnutý zatím nejsem. Také uvažujeme o hře na dva útočníky. Pětičlenná záloha se nám v prvních zápasech herně neosvědčila, jen jsme běhali a kraje hřiště se hledaly. Máme více variant,“ dodal kouč.

O soupeři

Fotbal má v Dolním Benešově dlouhou tradici a klub se může chlubit bohatou třetiligovou minulostí. MSFL hrál Dolní Benešov nepřetržitě v letech 1990 až 2008. V posledních sezonách působí v divizi, loni se umístil na 8. pozici. S dolnobenešovským fotbalem je spojena řada zajímavých osobností, úspěšnou trenérskou kariéru zde zahájil například Evžen Hadamczik. Mezi odchovance klubu patří Vít Baránek, Lukáš Magera a Jan Baránek, za Dolní Benešov hrával např. také Jan Nezmar. V klubu dodnes působí také Richard Husovský (roč. 1985) z Bernartic, odchovanec jesenického fotbalu a někdejší velký talent v mládeži ostravského Baníku. Ten je v Dolním Benešově dodnes a nastupuje za B-mužstvo v I.A třídě.
Novou sezonu zahájil Dolní Benešov povzbudivým vítězstvím v Petrovicích 3:1, ovšem následovaly porážky doma s Valašským Meziříčím 0:1 a v Hranicích 1:2.

Utkání FC DOLNÍ BENEŠOV – FK JESENÍK se hraje v sobotu 27. 8. 2016 od 16:30 hodin.