Dolní Benešov – Jeseník 2:1

Jeseník prohrál v Dolním Benešově. Ve čtvrtém divizním kole vyšlo naše mužstvo naprázdno, přestože v druhém poločase bylo lepším týmem a rozhodující gól inkasovalo dvanáct minut před koncem.

PODÍVEJTE SE NA ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ:
Dolní Benešov – Jeseník 2:1 na TVCOM.cz

V úvodu utkání měli domácí převahu, u každého balonu byli dřív a aktivní hrou dostávali hosty pod tlak. V 9. minutě sice benešovští první šanci neproměnili, ale v 19. už se radovali, když kolmici mezi rozestoupenou obranu přetavil ve vedoucí gól Adamík.

V dalším minutách se snažil Jeseník zlepšit pohyb i zpřesnit útočnou fázi, ale bylo evidentní, že někteří klíčoví hráči se tentokrát s formou nepotkali. „Byl to typický venkovní zápas, jakých jsme sehráli hodně i v minulé sezoně v krajském přeboru, kdy se nám taky nedařilo, ale dokázali jsme bodovat. Soupeř byl určitě k poražení, ale hráli jsme špatně,“ komentoval zápas předseda klubu Tomáš Bříza.

Na rozdíl od prvního divizního výjezdu do Opavy, mohl tentokrát Jeseník skutečně pomýšlet na výhru, protože zatímco před dvěma týdny proti opavské rezervě bylo mužstvo pod stálým tlakem soupeře, v Dolním Benešově se herní projev mužstva v druhé půli zlepšil. Hosty povzbudil i rychlý vyrovnávací gól, který dal krátce po návratu ze šaten Bříza. Gólovou akci rozjel už na vlastní polovině Navrátil, který rychle utekl svým pronásledovatelům, na šestnáctce se kličkou zbavil dalšího obránce a před gólmanem posunul míč na nabíhajícího Břízu, který zblízka zasunul do prázdné branky.

V dalším průběhu zápasu měl Jeseník více ze hry, ovšem tempo zápasu zdaleka nedosahovalo předchozích divizních vystoupení. Mohlo za to i úmorné vedro a oběma týmům rychle ubývaly síly. Rozhodující akci rozjel Dolní Benešov v 79. minutě po pravém křídle, vysoký centr našel v brankovišti volného Labudu a ten ve vysokém výskoku hlavou našel přesný cíl – 2:1.

Závěrečná snaha hostů o vyrovnání vyzněla naprázdno a zklamaný Jeseník odjížděl z Dolního Benešova bez bodu.

Branky: 19. O. Adamík , 79. F. Labuda – 47. A. Bříza.
FC Dolní Benešov:
O. Kolenko – L. Foitzik (67. M. Večerek), V. Těžký, O. Haas, F. Labuda, M. Juchelka, M. Hartmann, O. Adamík (32. D. Klinger), T. Moravec, P. Rubý, M. Václavek.
FK Jeseník:
J. Pastucha – V. Novák, J. Karakasidis, D. Macura, P. Plhák (87. V. Keltner) –  L. Woitek, B. Mlynář (80. M. Hanzlík), J. Minka, P. Kysela (72. M. Furik) – P. Navrátil, A. Bříza.
ŽK: 74. M. Juchelka – 27. B. Mlynář , 73. M. Furik .
Počet diváků: 94.
Rozhodčí: Kondler Petr – Richtár Jaromír, Macrineanu Jiří.