Loštice – Jeseník 1 : 9

V dohrávce šestého kola krajského přeboru starších žáků jsme zavítali do Loštic. Domácí jsou na chvostu tabulky, a tak bylo hlavní nepodcenit soupeře. Z různých důvodů nám chyběli Vajda a Kopecký.

FOTOGALERIE

Hned od začátku utkání jsme měli balón na svých kopačkách, dojem ze hry však nebyl vůbec dobrý. Výkon se postupně zlepšoval a přicházely i šance, ale žádný gól. Až ve  23. minutě si vzal Bouchal na pravé straně míč, navedl si ho na střelu a zakončil na přední tyč. Ve 28. minutě na něj navázal střelou k levé tyči Miloš Pudil. O další tři minuty pronikl Bouchal do pokutového území a podél gólmana přihrál Planému, který zakončil do prázdné branky. Do poločasu se ještě po kolmici za obranu prosadil Švajda. Do kabin se tak šlo za stavu 4:0 z našeho pohledu.

Začátek druhého dějství se nám nepovedl a domácím se podařilo snížit. Hned po gólu soupeře se dvakrát prosadil Latzel a bylo to už 6:1. Hra se dále vyvíjela jako v prvním poločase, když jsme měli celou dobu převahu. V 59. minutě se mezi střelce zapsal Tulis z pokutového kopu po faulu na Planého. O dvě minuty později dal osmý gól Bouchal střelou na zadní tyč. Na konečných 9:1 dával gól v 65. minutě Planý hlavou k pravé tyči.

Hodnocení trenéra Malysy: „Věřil jsem, že zvítězíme i když jsme jeli do Loštic oslabeni (zranění, povinnosti u mladšího dorostu). Tým jsem doplnil o hráče mladších žáků a zápas jsme zvládli. Konečně jsme hráli fotbal, byl tam pohyb, větší důraz, tlak a více šancí. Ano, dopustili jsme se i nějakých chyb, ale naštěstí jsme splnili roli favorita a vyhráli.“

FOTOGALERIE

Sestava: Malysa – Sedlák, Sroka, Latzel, Kmínek – Bouchal, Tulis, Plšek, Bartoš – Švajda, Planý. Střídali: Pudil A,  Pudil M, Kubánek, Sroka. Střelci: Bouchal 2, Planý 2, Latzel 2, Švajda, Pudil, Tulis.