Ve středu do Rýmařova

Na hřišti osmého týmu divizní tabulky odehrajeme dohrávku osmého kola. Utkání bylo ze soboty přeloženo na středu na žádost našeho klubu.

Kvůli účasti tří hráčů FK Jeseník na kvalifikačním turnaji Region´s cupu bylo utkání Rýmařov – Jeseník přeloženo do náhradního termínu. Ten byl po dohodě klubů stanoven na volnou středu 28.9.

Naše mužstvo čeká velmi těžký soupeř. „Je to tradiční účastník divize a očekávám velice těžké utkání. Zápasy uprostřed týdne nám moc nejdou, i když je to zrovna den volna a nemusíme jet dvě stě kilometrů, jako před dvěma týdny,“ říká k blížícímu se utkání trenér Petr Ševčík. Jeho mužstvo se bude muset obejít bez Patrika Plháka, který si z posledního zápasu proti Kozlovicím odnesl natažené kolenní vazy. „V sestavě ho nahradí Honza Minka, který minule začínal na lavičce,“ přednesl celkem jasnou volbu trenér Ševčík. Postrádat budeme také Vladimíra Nováka, který je na dovolené, a Václava Keltnera z rodinných důvodů.

Mužstvo trénovalo v pondělí, bez vysokoškoláků a bez reprezentantů, kteří po včerejším utkání se Slovenskem pouze vyklusávali.

O soupeři

Jeden z nejslavnějších okamžiků bohaté historie rýmařovského fotbalu přišel 27. srpna 2015, kdy mužstvo Rýmařova zvítězilo nad tehdy prvoligovým Baníkem Ostrava v druhém kole Poháru FAČR 4:3. Letos slavil klub sedmdesáté výročí svého vzniku. Od roku 1953 nese fotbalový Rýmařov ve svém názvu přízvisko Jiskra.

Rýmařov byl v divizi v minulosti již několikrát, ale v roce 2012 spadl až do I.A třídy. Během následujících dvou sezon se ovšem dokázal bleskurychle vrátit zpět do divize, když vyhrál I.A třídu a o rok později také přebor Moravskoslezského kraje. V předloňské divizní sezoně obsadil Rýmařov deváté místo, v minulé sezoně skončil šestý.

Start do nového ročníku vyšel Jiskře parádně, když vyhrála doma nad Novým Jičínem 5:1 a následně v Kozlovicích 3:0. Pak už přišly bodové ztráty a například ve čtvrtém kole domácí prohra s Přerovem 0:4. Aktuálně je Rýmařov osmý s bilancí 3-3-2 a patří k nejlépe střílejícím týmům v soutěži. V posledních dvou zápasech dali vždy po čtyřech brankách a celkově se v osmi zápasech trefili osmnáctkrát, což je po Hranicích druhá nejlepší ofenzíva v soutěži.

Utkání SK JISKRA RÝMAŘOV – FK JESENÍK se hraje ve středu 28. 9. 2016 od 15:30 hodin.