První body pro mladší dorost

Nově se tvořící tým mladších dorostenců U-17 pod vedením trenérů Petra Bašného a Karla Cundrly se v sedmém divizním utkání dočkal prvního bodového zisku, když na domácím hřišti porazil Fenštát pod Radhoštěm 2:1.

FOTOGALERIE

Letošní sezona bude pro jesenickou „sedmnáctku“ především o sbírání zkušeností. Není divu, vždyť mladý tým tvoří v převážné většině hráči, kteří ještě na jaře nastupovali v žákovském krajském přeboru a na aklimatizaci v dorostenecké kategorii budou mít dostatek času. Trenérům se sice před začátkem sezony podařilo přivést několik nových hráčů, jsou to však kluci, kteří si na vyšší fotbalovou úroveň rovněž budou muset teprve zvyknout. V základní sestavě U-17 už nyní nastupují hráči, kteří věkem patří stále ještě do kategorie starších žáků. Natrvalo byli do kádru přeřazeni hráči ročníku 2002 Petr Sekanina, Aleš Dostál a Tobiáš Marek, vypomáhat chodí ze starších žáků také Jan Bouchal a Karel Tulis.

I proto se od letošních mladších dorostenců nečekají žádné výsledkové zázraky. Začátek sezony navíc poznamenaly časté absence zraněných či nemocných hráčů a také disciplinární trest jedné z opor mužstva Martina Bráblíka, který po vyloučení dostal stopku na tři utkání. V sobotním domácím duelu s Frenštátem už mohl nastoupit a jeho přínos pro jesenickou hru v poli byl významný, zvlášť při citelné absenci nemocného kapitána Patrika Kmínka.

FK JESENÍK – SK BESKYD FRENŠTÁT p.R. 2 : 1 (1:1)
(autor reportu: Patrik Kmínek ml.)

Podle dosavadních výsledků se dal očekávat vyrovnaný fotbal, přesto hráčů soupeře na hřišti bylo jenom deset. Začátek utkání vypadal docela slibně. Velice dobře pracovali stopeři, kteří likvidovali nákopy soupeře, či dokázali rozehrát balón. Snažili jsme se hru dostat do zakončení a to se párkrát málem povedlo, když křídelní hráči odcentrovali do vápna a chyběl kousek do zakončení na bránu. Dařilo se nám napadat soupeřovy obránce, čehož využil po získaném balonu před šestnáctkou Martin Bráblík, který bez problémů uklidil střelu do dolního rohu – 1:0. Měli jsme víc šancí, jen nám chybělo zakončení na bránu. Naopak soupeř hned svou první šanci využil. Po faulu v naší polovině hřiště přišel centrovaný balon před naši bránu a neobsazený útočník už v klidu zakončoval. V první polovině jsme už nedokázali trefit bránu jak po centrovaném míči na Dostála, či střele Horáka. Soupeř také nedokázal ohrozit naši bránu, jelikož všechno zlikvidovali naši obránci či skvělým výběhem brankář Balčirák.

V druhém poločase se nám dále nedařilo zakončení či finální přihrávka. Když už jsme se dostali do zakončení, štěstí nám nehrálo do karet, a buď jsme trefili tyč, či balon neuklidili do téměř prázdné brány. Rozhodující okamžik přišel až po rohovém kopu, který pronikl na hlavu Cekurase, ten našel před brankou Tulise, který rovněž hlavou uklidil balon do brány. Dále jsme měli mnoho brankových příležitostí, ale nedovedli jsme je dotáhnout do střeleckého úspěchu. Balony padající na naši polovinu s přehledem zlikvidovala naše obrana a tak zápas skončil 2:1.

FOTOGALERIE

Sestava: Balčirák – Vícha, Nečesal, Tulis, Sekanina – Linhart (41. Cekuras), Dostál, Horák, Bráblík, Marek – Kozub (62. Daniel). Branky: Bráblík, Tulis.