V sobotu do Petrovic

Šestý divizní výjezd směřuje jesenické fotbalisty na česko-polské pomezí do Petrovic u Karviné. Hosté se pokusí navázat na úspěchy posledních týdnů a nevrátit se s prázdnou.

„Ve čtvrtek jsme trénovali na umělce kvůli špatnému počasí. Účast na tréninku ale byla velmi dobrá,“ řekl asistent trenéra Tomáš Glac, který dodal, že kromě Broni Mlynáře a Honzy Daniela (oba měli pracovní povinnosti), se do čtvrteční přípravy zapojili všichni zdraví hráči. Bohužel mimo hru stále zůstává Patrik Plhák, jehož problém s kolenním vazy po dalších vyšetřeních ukazuje na delší absenci, než se původně čekalo. Zpět v tréninkovém procesu už je Vladimír Novák. Na jeho postu pravého obránce se v posledních kolech ukázali jak dorostenec Jiří Mráz, tak i útočník Martin Furik. Oba zanechali dobrý dojem. Nicméně v případě Jirky Mráze platí dohoda trenérů, že po zbytek podzimu zůstává hráčem staršího dorostu a prvnímu týmu bude vypomáhat výjimečně pouze v případech nejvyšší nouze. Do Petrovic nepojede ani Václav Keltner z rodinných důvodů.

O soupeři

Petrovice, obec s pěti tisíci obyvateli, leží pět kilometrů severně od Karviné. A samotný stadion Lokomotivy Petrovice jen pár desítek metrů od polských hranic. V obci se nachází i známá motokrosová trať, na které se jezdí republikové závody. A zajímavostí je i to, že kromě Lokomotivy působí na území obce ještě jeden fotbalový klub – Inter Petrovice, který hraje I.B třídu a má vlastní hřiště v centrální části obce (zatímco náš soupeř Lokomotiva hraje v obecní části Závada).

Lokomotiva se z klubu okresní a později krajské úrovně poprvé vyšvihla do divize v sezoně 2000/01. Po několika sestupech a návratech působí v divizi nepřetržitě od roku 2010. Historicky nejlepšího umístění dosáhl klub v minulé sezoně (2. místo), kdy fungoval oficiálně jako farma Karviné a mohl využít startů některých hráčů širšího kádru pozdějšího vítěze druhé ligy.

V momentálně probíhající sezoně získaly Petrovice zatím 12 bodů, ale z toho jen čtyři na domácím hřišti. V posledních dvou kolech ovšem dosáhla Lokomotiva výsledků zasluhujících pozornost a respekt: před dvěma týdny na domácí ploše remizovala s dosud neporaženým Valašským Meziříčím 1:1 a stala se teprve druhým týmem, který letos dokázal obrat o body lídra soutěže. A v minulém týdnu si Petrovičtí vyšlápli i na druhý tým tabulky Hranice, které roznesli na jejich hřišti výsledkem 5:1.

Utkání TJ LOKOMOTIVA PETROVICE – FK JESENÍK se hraje v sobotu 8.10. od 15 hodin.