Co je nového

První mužstvo Jeseníku má za sebou intenzivní dvoutýdenní přípravu a zítra (sobota 4.2. od 15:00) sehraje přípravné utkání na domácím stadionu proti Jiskře Rapotín (krajský přebor). Trenér Petr Ševčík je s dosavadním průběhem soustředění maximálně spokojen. „Tréninková účast je výborná, nejmenší počet byl 14 hráčů. V přípravě jsou zapojení dorostenci Jirka Mráz a Martin Janíček, pro které je to jen ku prospěchu. Sice tím oslabujeme mužstvo dorostu, ale v obou hráčích vidím velký potenciál do budoucna.“

S mužstvem se měl připravovat i třetí dorostenec Pepa Prachař, který je ale zdravotně indisponován a do tréninku se ještě nezařadil. Kdo ale poctivě s Jeseníkem trénuje, je pětadvacetiletý středopolař z Velkých Losin Marek Smrž. „Jeví se velmi dobře a má poctivý přístup,“ hodnotí trenér Ševčík.

V přípravě už je také dorostenecké mužstvo, které ve čtvrtek sehrálo přípravný zápas s týmem mužů TJ Sokol Držovice, které je na soustředění na Jesenicku. Kombinovaná sestava staršího a mladšího dorostu vyhrála 3:2 (góly: Planý, Formánek, Daniel). Už v sobotu 4.2. od 8 hodin ráno si oba soupeři dají odvetu, za Jeseník budou tentokrát hrát pouze mladší dorostenci.

Místopředseda klubu Karel Zelinka byl na páteční volební valné hromadě Okresního fotbalového svazu Jeseník zvolen do výkonného výboru OFS. FK Jeseník tak má po mnoha letech svého zástupce v řídícím orgánu okresního fotbalu. Druhý jesenický kandidát Jan Malysa ve volbě těsně neuspěl. Zvolení kandidáti do výkonného výboru: Milan Rác – předseda (Zlaté Hory), Kamil Dostál (Řetězárna), Roman Michálek (Řetězárna), Lubomír Samek (Bělá p.P.), Karel Zelinka (Jeseník).

Starší žáci FK Jeseník U-15 už mají za sebou také jedno přípravné utkání, a to s ligovým Šumperkem U-14. Přátelský zápas na jesenickém stadionu skončil remízou 1:1 (gól za Jeseník: Bouchal). Oba celky se utkají znovu tuto neděli v odvetě v Šumperku, kde se střetnou i mladší žáci obou klubů.