Ve středu s Velkými Karlovicemi

Ve vloženém kole přivítáme uprostřed pracovního týdne mužstvo FC Velké Karlovice + Karolinka. Hraje se ve středu od 17 hodin.

Pokud teď nevyhrajeme, tak opravdu nemáme v divizi co dělat. Tvrdé, ale pravdivé vyjádření pocitů jesenických fanoušků si mužstvo dobře uvědomuje a do domácího utkání s posledním týmem divize jde s jediným cílem: tři body!

Poslední tři kola jsme sice neprohráli, ale přesto jsou remízy v Kozlovicích, doma s Rýmařovem a zejména naposledy v Přerově považovány za ztrátu. „Herně na tom nejsme špatně, ale střelecká produktivita je katastrofální. Středeční zápas musíme brát jako příležitost k prolomení té střelecké nemohoucnosti,“ prohlásil trenér Petr Ševčík. Dodal, že atmosféra v mužstvu je nadále pozitivní. „I z dnešního tréninku bylo cítit, že hráči jsou bojovně naladění a optimističtí.“

Na úterním předzápasovém tréninku zaznamenali trenéři několik absencí: Scházeli z pracovních důvodů Broňa Mlynář a ze studijních Honza Vavrač, ze zdravotních důvodů stále netrénují Vladimír Novák a Kuba Karakasidis. A zvlášť nepříjemná je situace v brance. Jednička Honza Pastucha si z Přerova přivezl natržený sval a bude mimo hru minimálně čtyři týdny. K dispozici tak jsou Michal Vrána s nedoléčeným ramenem a osmnáctiletý dorostenec Honza Pastucha mladší. „O brankáři, stejně jako o celé sestavě se rozhodneme těsně před zápasem,“ uvedl trenér.

Proti Velkým Karlovicím nastoupí Jeseník s nepříjemným vědomím, že jakýkoliv jiný výsledek než vítězství už budou znamenat mimořádně vážné komplikace v boji o záchranu. Náš soupeř dal v dosavadním průběhu sezony pouhých dvanáct branek, ale z toho pět do sítě Jeseníku. Právě s námi zaznamenali Karlovičtí jedno ze dvou podzimních vítězství, když nás zdolali 5:1. Hrálo se rovněž ve středu. Během jarní sezony mají Velké Karlovice už dva zápasy odložené kvůli počasí. V domácím prostředí třikrát remizovaly a venku například potrápily Šumperk.

Podzimní vzájemné utkání:
Velké Karlovice – Jeseník 5 : 1

Jarní bilance Jeseníku:
Jeseník – Opava B 2 : 1
Šumperk – Jeseník 3 : 1
Jeseník – D.Benešov 3 : 0
Frýdlant – Jeseník 6 : 1
Jeseník – Nový Jičín 1 : 4
Kozlovice – Jeseník 2 : 2
Jeseník – Rýmařov 1 : 1
Přerov – Jeseník 2 : 2

Jarní bilance Velkých Karlovic:
Havířov – Velké Karlovice 1 : 0
Velké Karlovice – Opava B 0 : 0
Šumperk – Velké Karlovice 1 : 0
Velké Karlovice – Nové Sady 1 : 1
Velké Karlovice – Dolní Benešov 0 : 0
Kozlovice – Velké Karlovice 3 : 1

Utkání FK JESENÍK – FC VELKÉ KARLOVICE+KAROLINKA se hraje ve středu 10. 5. 2017 od 17:00hod.