V sobotu do Vsetína

Ve třetím kole čeká naše mužstvo výjezd k nováčkovi do Vsetína, který získal v úvodních dvou kolech jeden bod. Jeseník se musí hned v úvodu sezony vypořádat s řadou nepříjemných absencí.

Nejlepší střelec mužstva v minulé sezoně Adam Bříza neuspěl s žádostí o prominutí zbytku trestu za vyloučení v Hranicích a odpyká si plný dvouzápasový distanc. Chybět bude i zraněný  Patrik Plhák. Pouze na lavičku usednou nedoléčení Vašek Keltner a Honza Vavrač. „Máme problémy se sestavou, ale jedeme se poprat o další body. Rádi bychom něco přivezli. Hrát bude zřejmě stejná základní jedenáctka, která ve středu porazila Bohumín,“ uvedl trenér Josef Zbýňovec.

Ve stejné době, kdy Jeseník slavil historický postup do divize, loučil se Vsetín s touto soutěží jako poslední tým divizní tabulky. Už po roce stráveném v krajském přeboru se ale vsetínskému mužstvu podařilo vrátit zpět, když ze čtvrtého místa Zlínského kraje využil nabídky postupu. Mužstvo převzal před novou sezonou nkdejší prvoligový slovenský hráč Miroslav Mičega, který dlouhé roky vedl další divizní tým z Brumova. Tento týden oznámil Vsetín dvě čerstvé posily, které již budou připraveny proti Jeseníku: Olin Bartozel přichází z kádru posledního divizního vítěze Valašského Meziříčí, a Jan Stuchlík ze zlínské juniorky.

V prvním kole Vsetín doma prohrál s Havířovem 0:1, o týden později přivezl bod z nováčkovského souboje v Ústí.

Utkání FC VSETÍN – FK JESENÍK se hraje v sobotu 19. 8. 2017 od 16:30 hodin.