Nový Jičín – Jeseník 0 : 2

Ve chvílích, kdy už země čekala na první volební výsledky, čekali jsme my, fotbalová lůza z Jeseníku, na výsledek našeho mužstva v Novém Jičíně. A jak to dopadlo? Ano, poctivě si to naši hráči odmakali. Ano, zvítězili jsme. Ano, vezeme tři body.

FOTOGALERIE

K avizovaným absencím Minky a Kysely přibyly na poslední chvíli i další dvě jména obvyklé základní sestavy. Bez Plháka a Keltnera museli lavičku opět posílit dorostenci Prachař a Cekuras.

Nový Jičín vzbuzoval pochopitelný respekt. Dva měsíce neporažený tým měl na svém kontě mimo jiné i skalp Havířova (výhra 3:0). Šest našich hráčů pak nastupovalo do utkání jen deset hodin po návratu z futsalové ligy na Spartě. Realisticky jsme proto odhadovali šance na dobrý výsledek a případný bodový zisk by byl velkým úspěchem.

Ale ono to vyšlo. Velkým dílem k tomu přispěl v útočné činnosti naprosto bezradný soupeř, který v sychravém počasí a na špatném hřišti narazil na tuhou jesenickou defenzívu a při hře „do plných“ nedokázal najít recept na překonání obranné vozby našeho týmu. Disciplinovaný výkon v zadních řadách podpořil Jeseník bleskurychlými výpady a dvakrát ztrestal pomalou reakci novojičínské obrany. Gólových šancí jsme přitom měli mnohem více.

11. minuta: na půlicí čáře si Marcinov narazil se Žákem, nabral rychlost, nechal za zády dva atakující hráče, odvážně se vřítil mezi stopery a chladnokrevně překonal brankáře Tichánka. Vedeme 1:0.

14. minuta: Mráz hledá stříleným centrem nabíhajícího Furika, jehož pokus ve skluzu obránci zblokovali na roh.

22. minuta: Bříza dostal krásný balon do běhu, udělal kličku vybíhajícímu gólmanovi, ale dostal se do velkého úhlu a mimo šestnáctku. Střela na prázdnou bránu šla těsně nad.

24. minuta: přestože měli domácí územní převahu a držení míče vyznívalo jasně v jejich prospěch, první příležitost k vyrovnání si vytvořili až po čtyřiadvaceti minutách. Naše obrana s vypětím všech sil odvrátila rohový kop. Následná střela z dálky mířila nad.

30. minuta: domácí stupňovali tlak a hlavička Pyclíka těsně minula břevno.

36. minuta: Bříza v dalším brejku přiklepl pod sebe Karakasidisovi, který v gólové pozici trefil vybíhajícího gólmana.

40. minuta: Červenka si připsal dva klíčové zákroky, kterými zlikvidoval velkou šanci domácích. Pak střílel z voleje Opatřil těsně mimo.

44. minuta: velké milosrdenství rozhodčího, který za faul brankáře Tichánka na sprintujícího Břízu udělil pouze žlutou kartu. Gólman vyběhl mimo pokutové území, kde srazil našeho hráče. Přímý volný kop poslal Řezníček kolem zdi kousek mimo tyč.

Druhý poločas: přežili jsme počáteční tlak domácích, který ale nevedl k žádné gólové šanci. A v 62. minutě přišel další fotbalový bonbónek. Adam Bříza jako razicí stroj v tunelu přetlačil míč přes dva bránící hráče a z hranice pokutového území nečekaně prudce vypálil k tyči – 0:2!

Za dvoubrankového vedení se uklidněný Jeseník soustředil už jen na bránění a občas podnikl nebezpečný výpad. Domácí tlak byl platonický a gólové možnosti jsme jim dovolili až v závěrečné desetiminutovce. V 83. předvedl Červenka na čáře obdivuhodný reflex, chvíli poté kolenem vyrážel střílený nákop směřující do branky. Jeseník ubránil vedení i čisté konto a znovu potvrdil, že letos je týmem venkovních zápasů. V tomto hodnocení nám patří průběžné druhé místo.

Branky: 11. Marcinov, 62. Bříza.

FK Nový Jičín: Tichánek – Nippert (46. Kalich), Kiss Farkas, Malina, Švec (66. Uhlíř), Juříček, Opatřil, Pyclík, Staněk, Javorek, Wolf.

FK Jeseník: Červenka – Vavrač, Mlynář, Macura, Karakasidis – Mráz, Žák, Marcinov (46. Prachař), Furik, Řezníček (71. Cekuras) – Bříza.

ŽK: Tichánek, Malina – Furik, Řezníček, Mráz, Bříza.

Rozhodčí: Nováček – Hanáková, Kontoršikov.

Diváci: 75.