Všechovice – Jeseník 3 : 1

Po třech vítězstvích v řadě vyšel jesenický fotbalový tým naprázdno. Na hřišti v dalekých Všechovicích navíc hosté dohrávali bez vyloučeného Cekurase.

Vyrovnaný první poločas skončil nerozhodným výsledkem. Ve 37. minutě po centru ze strany brankář Pastucha vyrazil těžký míč před sebe a domácí útočník Hrabovský z druhé vlny nedal jesenickému gólmanovi šanci. Domácí se z vedení radovali jen chvíli – v předposlední minutě poločasu napálil míč z dvaceti metrů Bříza a vymetl horní roh všechovické branky.

Krásný gól do šatny povzbudil hostující tým do druhé půle, která ale nezačala příliš optimisticky. Už po dvou minutách Všechovice využily chybné rozehrávky v jesenických zadních řadách a byl to opět Hrabovský, kdo vrátil domácím vedení. Do kritické situace se dostali hosté v 57. minutě, kdy Cekuras fauloval za žlutou kartu a jelikož už jednu měl z prvního poločasu, šel předčasně do kabin. Jeseník ale v oslabení neztrácel naději, bojoval a hrál velmi dobrý fotbal. V největší šanci na vyrovnání se ocitl v 88. minutě Karakasidis, který z malého vápna mířil nad. Poslední příležitost měl Jeseník v nastavení, kdy zahrával standardku z hranice šestnáctky, ale domácí obrana odolala. A v době, kdy se hrála už 94. minuta, domácí využili dalšího jesenického zaváhání v rozehrávce a z protiútoku definitivně pojistili své vítězství a tříbodový zisk. Ani v oslabení se ale hosté za svůj výkon nemusejí stydět.

Jeseník klesl na čtvrté místo tabulky a tento víkend přivítá na svém stadionu nevyzpytatelný Zábřeh.

Branky: 37., 47. a 90. + 4 Hrabovský – 44. Bříza.

Tatran Všechovice: Konečný – Šindelek (72. Sehnálek), Plešek P., Kelnar, Rolinc, Dluhoš, Orava (82. Páleník), Hrdlička, Hulman (90. Plešek J.), Geryk, Hrabovský.

FK Jeseník: Pastucha – Keltner, Cekuras, Karakasidis, Plhák – Kysela, Bráblík (77. Novák P.), Mráz, Woitek – Planý (58. Nečesal), Bříza.

ŽK: Dluhoš, Plešek P. – Cekuras 2, Karakasidis.

ČK: 57. Cekuras

Rozhodčí: Kološ, Štětka, Brázdil.

Diváci: 140.