Jeseník – Zábřeh 2:1

Jeseník i v okleštěné sestavě zvládl utkání proti Zábřehu a zůstává v kontaktu s předními pozicemi krajského přeboru.

FOTOGALERIE

Sobotní odpoledne v Jeseníku nabídlo ze strany domácího týmu herně povedený první poločas s řadou šancí. Už v první minutě zkoušel Woitek chytrým lobem překvapit gólmana Tomana, který vyškrábl míč na roh. V 7. minutě už se domácí radovali: Plhák se šikovně uvolnil ve středu hřiště, našel na křídle rozběhnutého Woitka a jeho přízemní centr uklidil skluzem do sítě Bříza. Další velkou příležitost měl Kysela po efektním obloučku Woitka, ale u tyče v tísni hlavičkoval těsně vedle. Druhý gól dal Jeseník ve 28.minutě, kdy Plhákův přetažený centr vrátil před branku Karakasidis a důrazný Novák nejprve mířil do tyče, následně mezi obráncem a gólmanem vybojoval odražený míč a poslal ho z úhlu do sítě. Jeseník měl zápas pod kontrolou, aktivním napadáním nutil soupeře k chybám, hýřil pohybem i nápady a hráči Zábřehu ztráceli nervy (hádku mezi jejich kapitánem a krajním obráncem dokonce musel uklidňovat rozhodčí). Jenže ve 43. minutě vybojovali hosté rohový kop, přizdvižený centr doletěl až k volnému Hymrovi, který nádhernou střelou z voleje nedal Pastuchovi šanci.

Gól do šatny nastartoval Zábřeh k náporu do druhé půle. Jeseník se vlastní pasivitou dostával do problémů a hrálo se v režii hostů. Ti vyhrávali bitvy o střed pole, připravili si několik standardních situací a jejich tlak s přibývajícím časem narůstal. Přesto měli domácí několik šancí na uklidňující třetí gól. Už ve 46. minutě po Woitkově zpětné přihrávce pálil Bříza do tyče a deset minut před koncem po Planého individuální akci měl gól na kopačce Vojtek, ale vybíhajícího Tomana nepřekonal. V posledních minutách jesenická obrana odolávala tlaku soupeře, který sice měl převahu, ale vyloženou gólovou šanci si připravit nedokázal. Ubojovaná druhá půle tak přinesla Jeseníku kýžené tři body, které pojedeme za týden obhajovat do Litovle.

FOTOGALERIE

Branky: 7. Bříza, 28. Novák P. – 43. Hymr

FK Jeseník: Pastucha – Nečesal, Karakasidis, Keltner, Vavrač (75. Vojtek) – Woitek, Plhák, Bráblík (68. Planý), Kysela – Novák P. (90. Vícha), Bříza.

SK SULKO Zábřeh: Toman – Laštůvka, Lepka, Schwab, Žanda (81. Maistryzsin), Hymr, Okleštěk, Sitta Mich., Žák, Šincl, Švéda (68. Sitta Mar.)

ŽK: Karakasidis, Keltner – Žák, Švéda, Lepka.

Rozhodčí: Šteier – Samek, Straka.

Diváci: 140.