Jeseník – Břidličná 1 : 3

Jeseničtí fotbalisté sehráli na domácím stadionu další přípravné utkání. V něm nestačili na TJ Břidličnou, která je po podzimu na druhém místě krajského přeboru v Moravskoslezském kraji.

FOTOGALERIE

Konfrontace dvou předních týmů z krajských přeborů Olomouckého a Moravskoslezského kraje vyzněla lépe pro hosty z Bruntálska. Ti přežili v úvodu Plhákovu nadějnou šanci a po deseti minutách sami udeřili. Jesenická defenziva nechala soupeřovým útočníkům příliš mnoho volnosti, dvě nebezpečné střely ještě Vrána vyrazil, ale na tu třetí už nedosáhl. Ve 13. minutě z podobné situace potrestala Břidličná podruhé jesenické obranné váhání. Během první půle se hrálo zejména mezi šestnáctkami, Jeseník se těžce dostával na dostřel soupeřovy branky a hosté si v pohodě hlídali dvoubrankový náskok.

Po změně stran domácí zabrali, získali územní převahu a v 53. minutě Minka krásnou střelou z hranice šestnáctky snížil. Jenže už o chvíli později se znovu prosadili hosté – táhlý centr z pravé strany proletěl jesenickým brankovištěm až k zadní tyči, kde nehlídaný útočník hlavou z blízka překonal brankáře Vránu. V dalším průběhu se Jeseník snažil něco s výsledkem udělat, ale skóre už se nezměnilo. Utkání hrané v mínusových teplotách, skončilo zaslouženým vítězstvím hostů z Břidličné.

Jeseníku z různých důvodů scházeli Bříza, Kysela, Keltner, P. Novák a brankář Pastucha.

Sestava: Vrána – Nečesal, Cekuras, Macura, J. Zrník – Bráblík, Minka, Mlynář, Mráz – Plhák, Planý. Střídali: Vavrač, Urban, Guzej, V. Novák.

FOTOGALERIE