Opatovice – Jeseník 3 : 0

Jeseník nezvládl utkání v dalekých Opatovicích a poprvé v jarní sezoně prohrál po devadesáti minutách.

Nepopulární výjezd v nedělních brzkých ranních hodinách k zápasu, který se hraje v deset dopoledne, nepřinesl kýžený úspěch. Po nepřesvědčivém výkonu Jeseník hladce prohrál, aniž by se alespoň přiblížil ke zdramatizování průběhu utkání. Ve středu obrany se od začátku objevil v roli hrajícího trenéra Jakub Karakasidis, pouze na lavičce zůstal Jan Vavrač, v brance stál znovu Michal Vrána (Jan Pastucha od zápasu s Želatovicemi laboruje se zraněním).

Hosté se nemohli dostat do tempa a po nařízené penaltě prohrávali od 31. minuty. Pak si Jeseník přece jen vytvořil určitou územní převahu a na začátku druhé půle herně dominoval, ale nedokázal si vypracovat nadějnější gólové šance. V době rostoucího tlaku domácí založili rychlý brejk a v přečíslení kapitán Klvaňa navýšil opatovické vedení. Definitivně pohřbila jesenické naděje situace ze 73. minuty, kdy Vrána zastavil pronikajícího útočníka nedovoleně, dostal žlutou kartu a druhý pokutový kop v zápase proměnil Durčák.

Jeseník se po sympatickém vstupu do jarní části sezony dostal do herního útlumu, který vygradoval v Opatovicích, kde mužstvu chyběl pohyb a nasazení. Zlepšení se od týmu očekává v dalším domácím duelu se Šternberkem, který je bez prohry nejlepším mužstvem jara.

Branky: 31. Hostaša (pk), 66. Klvaňa T. 73. Durčák (pk).

TJ Sokol Opatovice: Vinklárek – Rolinc, Novák, Gerhard, Klvaňa P. (89. Motloch), Janásek, Klvaňa T. (76. Strnadel), Hostaša (84. Ryška), Durčák, Kurfürst (79. Šigut), Zela.

FK Jeseník: Vrána – Nečesal (67. Novák), Macura, Karakasidis, Zrník – Mráz, Plhák, Minka, Kysela – Bříza, Planý (46. Vavrač).

Žluté karty: Kurfürst, Gerhard, Hostaša, Janásek – Mráz, Macura, Vrána, Karakasidis.

Rozhodčí: Konečný – Brázdil, Slota.

Diváci: 100.