Šternberk – Jeseník 5 : 1

Výborný první poločas a zklamání v druhé části. Předehrávané 15. kolo krajského přeboru přineslo jesenický debakl ve Šternberku.

Do Šternberku jel Jeseník bez opor Vavrače a Mráze, na marodce zůstává další klíčový hráč Minka. A tak v základní sestavě poprvé figuroval dorostenec Kmínek a z lavičky později naskočil další hráč U-19 Červeňák.

Jeseník hrál v prvním poločase velmi dobře a nad favorizovaným soupeřem dokonce vedl. Kmínek našel Břízu a bylo to 0:1. Těsné vedení hosté neudrželi, v úplném závěru první půle inkasoval. Gól „do šatny“ zamává i s mnohem zkušenějšími týmy a navíc pro domácí bylo včasné vyrovnání velkým impulzem. Po změně stran se projevila kvalita šternberského kádru. Ještě za stavu 2:1 promarnil Jeseník velkou šanci na vyrovnání, pak už se ale hrálo jen podle domácích not. Tögel stihl za poločas hattrick, další střela skončila na tyči.

Naše mužstvo utrpělo třetí porážku v řadě a nepříjemnou sérii se pokusí zastavit v neděli ve Velkých Losinách.

Branky: 45. Samek, 56., 74. a 90. Tögel, 71. Kryl – 35. Bříza.

FK Šternberk: Kopřiva (79. Venclík) – Kuba M., Kryl, Smrček (51. Kuba D.), Zifčák (84. Obšivač), Tögel, Čapek (42. Kamas), Coufal, Drmola, Hlaváček (86. Vítámvás), Samek.

FK Jeseník: Pastucha – Bajza, Janíček, Cekuras, Zrník – Kmínek (66. Bráblík), Plhák, Cundrla, Kysela – Planý (78. Červeňák), Bříza (79. Urban).

Žluté karty: Drmola, Hlaváček – Bajza.

Rozhodčí: Perutka – Lakomý, Halenka.

Diváci: 225.