Ohlédnutí za víkendem

Uplynulý víkend nebyl z pohledu FK Jeseník příliš úspěšný – plný bodový zisk urvaly pouze týmu dorostu a béčka mužů.

MUŽI A: Jeseník – Bohumín 1 : 3

Druhé domácí utkání v divizi nám body nepřineslo. V prvním poločase nás hosté přehrávali, po změně stran se jesenický výkon zlepšil, byly i šance, ale zkušený Bohumín věděl, jak si má pohlídat plný bodový zisk. Škoda přímáku Honzy Bouchala, který za stavu 1:2 otřásl soupeřovou tyči, a vzápětí jsme dostali třetí gól. Těžký program teď čeká svěřence trenéra Slámy: v neděli do Bílovce, který vede tabulku divize.

MUŽI B: Jeseník B – Supíkovice 4 : 3

Před výtečnou diváckou kulisou se poprvé představil na domácím hřišti rezervní tým B-mužstva. Po drtivých výhrách ve Vápenné a ve Velké Kraši měla přijít první těžší zkouška v podobě jednoho ze spolufavoritů soutěže. A skutečně: Supíkovice naše béčko těžce potrápily a neměly daleko k bodovému zisku. Diváci se dobře bavili, viděli sedm branek a výhru domácích.

DOROST: Kozlovice – Jeseník 0 : 1

Vůbec první výjezd našich dorostenců v sezoně znamenal cenný zisk tří bodů z Přerovska. Kozlovice loni vyhrály krajský přebor, ale nevyužily možnosti postupu do divize. Jesenickým trenérům chyběli oba gólmani a tak mezi tyčemi musel zaskakovat krajní obránce Kuba Sytař. Za stavu 0:0 chytil dvě velké šance soupeře a před koncem poločasu udeřil z rohu Jeseník. Gól Jonáše Plška byl jediným v zápase, který hosté dovedli do šťastné výhry.

ŽÁCI U15: Jeseník – Hranice 5 : 7

Hranice by měly patřit mezi hlavní favority žákovské divize a v Jeseníku to plně ukázaly. Přesto domácí v prvních pěti minutách spálili dvě stoprocentní gólové šance. Pak už začali úřadovat hosté, kteří do poločasu pěti góly rozhodli o výsledku. Druhá půle přinesla z jesenické strany výrazné zlepšení, hráči se vyvarovali individuálních chyb a domácí druhou část utkání vyhráli 5:2. Za Jeseník skórovali dvakrát Uhřík, jednou Hlobil, Pleva, Sumec a Scheuter.

ŽÁCI U14: Jeseník – Hranice 6 : 9

Ani „čtrnáctce“ se nepodařilo proti Hranicím bodovat, protože soupeř byl zkrátka nad jejich síly. Svěřenci trenéra Bráblíka sice ještě nebodovali, ale s každým utkání je znát postupné zlepšení výkonnosti. V prvním domácím utkání sezony musel Jeseník proti favoritovi od začátku dotahovat ztrátu a po poločase 2:6 jsme zvládli vyhrát druhou půli 4:3. Čtyřmi brankami se blýskl Mikuláš Ondrejkovič, po jedné přidali Dostál a Bairnsfather.

ŽÁCI U13: Uničov – Jeseník 7 : 2

Mladší žáci odehráli další utkání SpSM ligy v Uničově. Soupeř nás předčil individuální kvalitou a herní vyspělostí, zatímco pro svěřence trenéra Zrníka je každé ligové utkání obrovskou zkušeností. Honza Švarc a Tobiáš Spáčil svými brankami korigovali vysokou porážku.

ŽÁCI U12: Uničov – Jeseník 10: 2

Vysokou prohru z Uničova přivezli také naši nejmladší žáci. Ale jak řekli trenéři: nevadí, soupeř byl lepší, makáme dál! Opravdu jedině poctivá tréninková dřina posune naše týmy na úroveň jejich víkendových soupeřů. O jesenické branky se v Uničově postarali Franta Válek a Maty Vystavěl.

PŘÍPRAVKY:

U11 Starší přípravka: JESENÍK B – VÁPENNÁ 9 : 6, JESENÍK A – volno

U9 Mladší přípravka: ZLATÉ HORY – JESENÍK A 8 : 11, JESENÍK B – ČESKÁ VES 26 : 2.