Ohlédnutí za víkendem

Oba mužské týmy naplno bodovaly a s nimi také dorostenci, kteří navíc v týdnu přivezli bod ze Zábřehu. Tady je další ohlédnutí za uplynulým fotbalovým víkendem z pohledu mužstev FK Jeseník.

MUŽI A: Bílovec – Jeseník 0 : 1

Tohle se tedy vážně nečekalo. Dosud neporažený lídr divizní tabulky zjevně podcenil jesenickou houževnatost a hosté se bojovným a zarputilým způsobem dočkali druhého vítězství v sezoně. A také druhého čistého konta. Zápasy venku, kde se od nás tolik nečeká, zjevně mužstvu vyhovují. Uvidíme jak zvládne Jeseník sobotní domácí duel s Havířovem.

MUŽI B: Bělá p.P. – Jeseník B 3 : 7

Utkání dvou neporažených v okresním přeboru mělo jednoznačného vítěze. Jesenická rezerva předvedla dobrý výkon dirigovaný zkušenou středovou dvojící Minka – Mlynář. Útočník Macura dal hattrick a po třech kolech soutěže má na kontě už 15 branek. S plným počtem bodů naše béčko vede okres.

DOROST: Jeseník – Slavonín 6 : 3

Čtyřikrát Nedavaška, dvakrát Polčák – to je střelecká listina z vítězného domácího zápasu našich dorostenců. Ti už v týdnu přivezli cenný bod z vloženého kola v Zábřehu po remíze 2:2 a aktuálně se drží na čtvrtém místě tabulky. V sobotu čeká náš dorost přetěžký duel ve Šternberku, který je o bod před námi třetí.

ŽÁCI U-15: Šumperk – Jeseník 2 : 1

Naše patnáctka, jejíž výsledek v sezoně ovlivní účast všech ostatních žákovských týmů v příštím ročníku, prohrála těsně v Šumperku. Už ve 2. minutě šli sice hosté do vedení gólem Jakubčíka, ale ještě do přestávky Šumperk výsledek otočil. Jesenické naděje, stejně jako v předchozích zápasech, pohřbily výrazné individuální chyby.

ŽÁCI U-14: Šumperk – Jeseník 5 : 4

Na první body stále číhá naše U-14. V Šumperku, který v této kategorii patří mezi to nejlepší v divizi, náš tým od začátku doháněli ztrátu a v poločase to vypadalo na jednoznačnou výhru domácích. Jeseník se ale po změně stran výkonem zlepšil , utkání zdramatizoval, ale na body to nestačilo. Třemi góly se blýskl Frančák, jednu branku přidal Ondrejkovič.

ŽÁCI U-13: Jeseník – Opava 0 : 15

S tímto soupeřem se vážně žádný zázrak čekat nedal a ani se nedostavil. Po devíti minutách domácí poprvé inkasovali a pak už to tam padalo. Opava bude nejvážnějším konkurentem hlavního favorita soutěže Baníku Ostrava a podobné příděly bude dávat i dalším týmům. Takže hlavy nahoru, tahle porážka vážně nic neznamená.

ŽÁCI U-12: Jeseník – Opava 2 : 12

Náš nejmladší žákovský tým držel proti favorizované Opavě po poločase remízový stav 1:1 a vůbec nehrál špatně. Po změně stran se sice projevila kvalita soupeře, nicméně domácí tým zanechal dobrý dojem. Oba naše góly vstřelil Marek Hlavatý. Výsledek vypadá hůř než předvedený výkon.

PŘÍPRAVKY:

U-11 Starší přípravka:
BĚLÁ – JESENÍK B 6:13, JESENÍK A – ZLATÉ HORY 14:8.

U-9 Mladší přípravka:
JAVORNÍK – JESENÍK B 10:38, BĚLÁ – JESENÍK B 2:8, JESENÍK A – BERNARTICE 27:9