Drtivé vítězství v přípravě

Jeseničtí fotbalisté v dalším přípravném utkání zvítězili nad polským mužstvem Ladek Zdroj vysoko 12:1. Soupeř na úrovni naší I.B třídy od první minuty čelil mohutnému náporu domácího týmu, který si s chutí zastřílel a vyzkoušel si různé herní útočné varianty.

Skóre otevřel už po dvaceti vteřinách Petr Glac a v páté minutě zvyšoval na 2:0 Kuba Karakasidis, který v dalším průběhu prvního poločasu řídil většinu jesenických útočných akcí. Hosté v obraně nevěděli, kam dřív skočit a směrem dopředu byli zcela neškodní. A tak skóre narůstalo: Woitek – 3:0, Karakasidis – 4:0, Karakasidis – 5:0, Macura – 6:0, Karakasidis 7:0. Častokrát při jesenických útočných kombinací docházelo k situacím, kdy dva hráči šli sami na bezmocného polského brankáře.

Do druhého poločasu udělal trenér Ševčík několik změn. Vystřídal autora čtyř branek Kubu Karakasidise a další čtyři hráče včetně gólmana Vrány, ale ofenzivní jesenické manévry úspěšně pokračovaly. Pavel Kysela stihl během druhé půle hattrick, další branky přidali Honza Minka a Broňa Mlynář a tak Jeseník zastavil svůj útočný koncert na dvanácti gólech. Hosté korigovali výsledek ojedinělou střelou za stavu 9:0.

Mužstvu chyběli Dan Schneider, Martin Furik, Vladimír Novák,  Tibor Krohmer, Jan Daniel a gólman Koukol. Jeseník v tomto utkání ukázal obrovskou útočnou sílu a velký přetlak hráčů, kteří mohou okamžitě naskočit plnohodnotně do základní sestavy.

FK JESENÍK – LADEK ZDROJ 12:1 (7:0)

Střelci: Karakasidis 4, Kysela 3, Glac 1, Macura 1, Woitek 1, Minka 1, Mlynář 1.

Sestava: Vrána (46. Salva) – Vavrač, Macura, Keltner, T.Glac (65. P.Glac) – Nepožitek (65. Plhák), Karakasidis (46. Mlynář), Hanzlík (46. Minka), Plhák (46. Bříza) – P.Glac (46. Kysela). Woitek (70. Hanzlík).