Vítězství nad Opavou

FK JESENÍK – SLAVIA OPAVA 4 : 2 (1:1)

Jeseničtí starší dorostenci vstoupili úspěšně do nové sezony v moravskoslezské divizi. Ve velmi dobrém utkání s oboustranně přímočarou útočnou hrou museli domácí otáčet nepříznivý vývoj ze stavu 1:2.

Hosté z Opavy čtyřikrát inkasovali a všechny góly lze označit jako „polovlastní. Už v páté minutě jeden z obránců tečoval jesenickou střelu a domácí vedli. Opava vyrovnala v pětadvacáté minutě z přímého volného kopu a na začátku druhého poločasu se po rychlém brejku dostala do vedení. Jeseník v poslední dvacetiminutovce vyvinul velký tlak a dokázal otočit výsledek. Fatální chybu v rozehrávce opavského gólmana potrestal vyrovnáním do prázdné branky Marcinov. Do vedení se Jeseník vrátil po Chromkově chytrém lobu z úhlu a balon znovu skončil v síti s přispěním opavského oránce, který se ho snažil vyhlavičkovat z prázdné branky. A definitivní pojistku vítězství přidal v úplném závěru Krátký, jehož rohový kop si obránce u bližší tyče opět nešťastně srazil do vlastní sítě.

Jeseník po výborním výkonu zvládl divizní premiéru. Podrobné zhodnocení utkání přinese na našich stránkách trenér mužstva Richard Zrník později.