V neděli do Troubelic

Troubelice – parta, která to na nás umí – druhá překážka jesenických fotbalistů v novém soutěžním ročníku. Jeseník jede v neděli zastavit tu hanebnou sérii:

27.10.2012 Jeseník – Troubelice 1:4
9.6.2013 Troubelice – Jeseník 3:2
2.11.2013 Jeseník – Troubelice 2:4
14.6.2014 Troubelice – Jeseník 2:1

Ani jeden bod z posledních dvou sezon. S žádným soupeřem v I.A třídě nemáme tak tristní bilanci, jako právě s mužstvem z Uničovska.

Tým „divizních parametrů“, jak napsal o Jeseníku jeden regionální novinář, nemůže mít jiné ambice než tříbodový zisk, ale troubelický komplex chtě nechtě visí ve vzduchu a především čpí v hlavách hráčů jako zoufalé trauma…

Troubetroublice, bezmála dvoutisícová obec, mimochodem i rodiště bývalého ligového a reprezentačního brankáře Jana Poštulky, nemají zdaleka takové ambice, jako Jeseník. Mají ale vlastní mládežnickou základnu a také těží z kvalitní líhně dvou nedalekých klubů – třetiligového Uničova a divizní Mohelnice. V prvním kole nové sezony si Troubelice připsaly cenné tři body za výhru v Leštině 2:1.

Jeseník, jak jsme již informovali, opustili Jiří Nepožitek a Jan Daniel, kteří stráví podzim na hostování v Žulové. Žádné další odchody (ani příchody) nejsou momentálně na obzoru. Na marodce zůstávají Martin Furik a Vladimír Novák. Sestavu pro nedělní duel trenér Ševčík zatím neodtajnil, dá se ovšem tušit, že na hřiště vyšle stejnou základní jedenáctku jako proti Rapotínu.

Utkání se hraje 17.8. od 16:30 hodin na stadionu Sokola Troubelice.