Ohlédnutí za fotbalovým víkendem

MUŽI
Sezona začala a už i ti, kdo se právě vrátili z kosmu, vědí, že Jeseník o víkendu zneuctil nováčka z Rapotína neuvěřitelným způsobem. Vítězství 11:0 nečekal nikdo. Na druhou stranu hosté, které předcházela solidní pověst, byli velkým zklamáním a jesenickému mužstvu to hodně usnadnili. Jednostranný zápas může být těžko měřítkem skutečných kvalit mužstva FK Jeseník, které má ve svém středu dva hráče s třetiligovými zkušenostmi a další hráče divizních parametrů. O to potěšitelnější je, že tito fotbalisté, po kterých by okamžitě sáhl leckterý tým z vyšší soutěže, vyjádřili touhu minimálně podzim strávit v Jeseníku a pomoci klubu s návratem do krajského přeboru. První krok mužstvo zvládlo. Teď stačí maličkost, zopakovat už jen pětadvacetkrát sobotní velmi dobrý výkon a cíl bude splněn.
Kádr trenéra Ševčíka se nyní ustálil na tři gólmany a sedmnáct hráčů v poli, neboť Jiří Nepožitek a Jan Daniel byli uvolněni na podzimní hostování do Žulové, kde budou mít větší šanci na pravidelnou zápasovou zátěž.

MLÁDEŽ
Dorostenci začínají divizní sezonu tento týden, žáci vstoupí do krajského přeboru příští týden, starší přípravka zahajuje okresní přebor na konci srpna, mladší přípravka začátkem září.