V sobotu Maletín

Naše mužstvo se v sobotu představí podruhé v nové sezoně na domácím stadionu. Můžeme si přát, aby to dopadlo stejně skvěle jako před dvěma týdny, kdy jsme si po utkání připíjeli vychlazenou jedenáctkou! Spíše se ale těšme na vyrovnanější a zajímavější utkání, než byl dvouciferný koncert proti Rapotínu.

TJ Maletín je nováčkem z trochu jiného těsta a úvodní dvě kola také ukázala, že tým ze zábřežského předměstí nebudou žádní „nazdárkové“. V úvodním kole vyhráli ve Štítech 2:1, před týdnem v domácí premiéře pokořili Leštinu 4:3. Prezentuje se kombinační přímočarou hrou po zemi a je to ofenzivně laděné mužstvo, takže i z tohoto pohledu se můžeme těšit na dobrý fotbal. Zajímavá je i dlouhodobá bilance tohoto klubu, který v červnu postupoval z prvního místa I.B třídy bez jediné porážky (bilance 26 utkání – 24 vítězství – 2 remízy a skóre 132:44). Poslední soutěžní porážka Maletína se tedy datuje do června 2013. Klub TJ Maletín letos slaví třicet let své existence a poprvé se mu podařilo postoupit do druhé nejvyšší krajské soutěže. Nemá žádnou mládežnickou základnu, neboť přes několik pokusů v minulosti se nepodařilo natrvalo udržet v Maletíně žákovský tým.

A co je dva dny před utkáním nového v našem mužstvu? Lukáš Woitek po lehčím zranění, kvůli kterému vynechal utkání v Troubelicích, již naplno trénuje a na facebooku slíbil, že určitě přijde. Do branky se postaví opět Jan Pastucha, neboť zranění jedničky Michaela Vrány si vyžádá zhruba dvoutýdenní léčbu a zdravotně v pořádku není ani dvojka Jakub Koukol. Potěšitelný je návrat Vladimíra Nováka a tak z hráčů v poli zůstává jedinou absencí dlouhodobě zraněný Martin Furik.

Kdo jste ještě neviděli letošní Jeseník, určitě přijďte, stojí to za to. Utkání se hraje v sobotu 23.8. od 16:30 hodin.