Novinky před derby

Dva dny před soubojem s Českou Vsí nemá trenér Petr Ševčík jasno o brankářské jedničce. „Rozhodne se po pátečním tréninku mezi Pastuchou a Vránou. Chytat bude ten, kdo bude méně zraněný,“ komentuje nastalou situaci trenér. Naráží na skutečnost, že Jeseník postihla brankářská kalamita, když Michael Vrána i Jakub Koukol utrpěli zranění ruky a tak se mezi tyče po více než roce musel vrátit veterán Jan Pastucha. Ten odchytal bezchybně poslední dvě utkání, ale ani jemu se nevyhýbají zdravotní problémy.

Velký otazník visí také nad Pavlem Kyselou, který tento týden netrénoval kvůli svalovému zranění ze sobotního utkání s Maletínem. „Dnes byl individuálně běhat. Zítra už by měl absolvovat trénink v zátěži, ale pokud mám mluvit za sebe, raději bych ho nechal v sobotu odpočívat. Nemá cenu riskovat, aby to přešlo v rozsáhlejší problémy,“ říká Petr Ševčík.

Mužstvo se těší na derby a je nažhavené na dlouho očekávaný zápas. „Hlavně se kluci těší na to, že přijde hodně lidí a že si zahrají před kulisou, jakou většina z nich ještě nikdy nezažila,“ dodává dojmy z týmu trenér. Přitom rezolutně odmítá stavět Jeseník do role jasného favorita. „Je to derby. A takový zápas nikdy nikde na světě nemá jasného favorita. Nemůžeme čekat jednoduché utkání!“

Přesto trenéra Ševčíka těší momentální forma mužstva, která pravděpodobně dosáhla svého vrcholu. Teď je důležité ji udržet!