Ohlédnutí za fotbalovým víkendem

Zcela ojedinělou bilanci zaznamenal náš klub v uplynulém víkendu. Všech sedm týmů zasáhlo do mistrovských bojů a všech sedm si připsalo vítězství.

MUŽI
Trenér České Vsi Ivan Kratochvíl v rozhovoru pro náš web tipnul před zápasem výsledek 0:4 a ono mu to vyšlo, takže se nevyhnul uštěpačným popíchnutím, že derby bylo dopředu domluvené. Kdo ovšem viděl sobotní utkání, moc dobře ví, jaký je to nesmysl. Domácí tým v prvním poločase třemi gólovkami vyvolal v našem táboře infarktové stavy a měl velký podíl na tom, že téměř tři čtvrtiny utkání stále bylo o co hrát. Ale dopadlo to nakonec tak, jak jsme potřebovali. Lukáš Woitek udržel svůj zápasový průměr na třech gólech, pro většinu jesenických fanoušků byl ovšem tentokrát mužem utkání autor prvního gólu Patrik Plhák.
Klubový předseda Tomáš Bříza po výhře 4:0 vyslovil překvapivou prognózu, že nejhorší máme za sebou a že „teď už to bude dobré.“ A když to říká předseda….

 DOROST
„Mužstvo je kvalitní, herně na to máme, ale výsledky se zatím nedostavily,“ konstatoval trenér U-19 Richard Zrník po dvou venkovních prohrách v Havířově (2:5) a uprostřed minulého týdne v Uničově (1:8). Právě uničovský debakl se podařilo napravit dobrým dojmem z nedělního domácího střetnutí s Novým Jičínem, kde byl náš tým jasně lepší, ale opět to vypadalo, že výsledkově se herní kvalita ne a ne projevit. Naštěstí v poslední minutě utkání zachránil tři body vítěznou hlavičkou Jan Krátký a naše devatenáctka vyhrála 2:1.

Mladším dorostencům se utkání v Uničově také nepovedlo a na domácím hřišti potřebovali odčinit prohru 1:4. Také naše U-17 rozhodla o nejtěsnější výhře nad Novým Jičínem v úplném závěru, když vítězný gól na 4:3 dal Bráblík. Obě dorostenecké výhry jsou zcela zasloužené – Jeseník byl v obou utkáních lepší.

ŽÁCI
Druhé vítězství v druhém utkání pasuje jesenickou U-15 na jednoho z favoritů krajského přeboru. V Konici, kde se hrálo v neobvyklém čase v pátek odpoledne, vyhrál Jeseník 2:1, když v poločase prohrával, ale brankami Cundrly a Švajky otočil výsledek.
Z prvních bodů se radují i mladší žáci U-13, kteří byli v Konici o třídu lepší, ale narazili na střeleckou nemohoucnost umocněnou výborným domácím gólmanem. Jesenické vítězství 4:2 je zasloužené.

PŘÍPRAVKA
Oba týmy benjamínků zahájily okresní přebor svých věkových kategorií. Starší přípravka vyhrála ve Staré Červené Vodě 6:3 a družstvo vedl jako trenér Milan Marcinov. Mladší přípravka U-9 vedená Vladislavem Vyvážilem zahájila sezonu v deštivém pondělním podvečeru domácí výhrou nad Zlatými Horami 12:7.